Diari La Veu del País Valencià
La recollida selectiva de residus s’estendrà a tot València en 2019

La recollida selectiva de residus a València arribarà a 35 barris de la ciutat (en els quals viu el 51% de la població) abans que acabe aquest any i abastarà la totalitat de la ciutat en 2019. Així ho ha avançat l’alcalde Joan Ribó, que ha indicat que aquesta proposta “permetrà tractar adequadament els residus orgànics i generar a partir d’aquest un compost de qualitat per a contribuir a l’economia circular”.

Ribó ha fet aquestes afirmacions durant la seua participació aquest dimecres en les Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge, convocades sota el lema ‘Gestió integral de residus orgànics. Engegant l’economia circular’, que “passa pel reciclatge, per recuperar el que tirem i per donar una segona vida als residus urbans, orgànics o inorgànics”. L’alcalde ha assenyalat que en el pressupost de 2019 hi ha una partida per a ampliar la recollida selectiva que ara es realitza com a prova pilot per a complir amb l’obligació de la Unió Europea d’arreplegar selectivament tots els residus orgànics abans de 2020.

El primer edil ha destacat que “és una aposta per a treballar en l’economia circular. És imprescindible que tota la matèria orgànica que està arribant cada dia amb la brossa es recicle en la major part. Prop del 40% dels residus són matèria orgànica que, si se separa, pot generar un compost d’elevada qualitat que, fins i tot, pot arribar a ser utilitzat com a abonament en els cultius ecològics”. Joan Ribó també ha posat en valor altres avantatges, com ara la possibilitat que ofereix de “reduir els materials que van als abocadors, els productes químics amb els quals s’abona l’horta” i “una reducció dràstica de la contaminació per nitrats de les aigües subterrànies”. A més, ha ressaltat que, especialment a València, el compostatge de la brossa orgànica “pot tindre una fructífera utilització en una horta productiva única en el món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa