Diari La Veu del País Valencià
Puig demana als clubs i a les autoritats un esforç per a traure els violents del futbol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat que s’unifiquen esforços entre clubs i autoritats “per a traure els violents del futbol i de tots els esports”, en al·lusió als incidents protagonitzats per seguidors ultres abans del partit entre l’Hèrcules i el Castelló d’aquest diumenge.

Hores abans de l’inici de la trobada que s’anava a disputar a l’estadi Rico Pérez es va produir una multitudinària baralla entre grups violents de tots dos clubs que es va saldar amb set ferits i tres detinguts.

“Són persones que no atenen a la convivència i han de rebre la resposta jurídica corresponent. Estic segur que les Forces de Seguretat de l’Estat i el món judicial actuaran en conseqüència”, ha assenyalat Puig, aquest dimecres, en l’acte d’obertura de la Fira Destaca 2018.

El cap del Consell ha insistit a sol·licitar col·laboració i conjuminar esforços per a traure els violents de l’esport perquè “l’única cosa que fan és utilitzar l’esport per a alterar la convivència”. A més, també ha remarcat que a aquestes persones “no els agrada l’esport, els agrada la violència”.

“Són una minoria les persones que actuen de forma salvatge i el que cal fer és actuar amb contundència amb els que així ho fan, ja que hi ha qui no es porta d’una forma adequada ni en el futbol ni en altres esdeveniments”, ha manifestat.

Puig també ha demanat que no es “criminalitze” la gent que va al futbol perquè en la seua majoria es comporta d’una manera “adequada”.

“Hem de treballar per a evitar que grups minoritaris continuen liderant l’espai públic”, ha indicat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa