Diari La Veu del País Valencià
Ferraz comunica oficialment a Alacant la suspensió de les primàries

La Secretaria d’Organització del PSOE ha paralitzat les primàries a la ciutat d’Alacant amb una resolució en què s’indica que el procés podria veure’s afectat per una posterior de decisió de la Comissió Federal de Llistes.

Per açò, i abans que s’inicie el procés d’inscripció de simpatitzants, es procedeix a paralitzar les primàries amb l’objectiu d’aconseguir “les màximes garanties tant per a la militància com per a la candidatura electoral que es presente a la ciutadania”.

Segons el document amb data d’aquest dimarts, a què ha tingut accés Europa Press, la decisió arriba després que dilluns passat la Secretaria d’Organització del PSPV ho sol·licitara arran dels “últims esdeveniments polítics i orgànics” i assenyala que el “òrgan competent” per a decidir sobre l’ajornament o suspensió és la Comissió Federal de Llistes.

Al principi hi havia tres candidatures i una d’elles, la impulsada per l’entorn de l’exsenador Angel Franco, va comptar amb el suport de la direcció estatal i federal. No obstant això, la candidatura de José Asensi va denunciar possibles “anomalies” i el procés ha acabat paralitzat i amb la candidatura de l’entorn de Franco retirada.

Des de la direcció del PSPV han sostingut que la decisió de la Secretària d’Organització Federal és una “tràmit” i que permet abordar de “ara d’ara endavant” el procés amb “calma” i “tranquil·litat”, i han recalcat que no hi ha previstes reunions que permeten avançar en l’elecció de la candidatura en el curt termini .

Així mateix, han subratllat que hi ha “temps”, atés que les eleccions són en maig de l’any vinent, per a trobar una candidatura que presente “la millor qualitat possible” i que estiga allunyada de “presses”.

Des de la candidatura d’Eva Montesinos s’ha lamentat que el document arribara ahir dimarts, ja que el cap de setmana passat ja es va fer pública la paralització del procés. A més, consideren que la decisió deixa el procés suspés i que s’haurà de reprendre després que el Comité de Llistes prenga una decisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa