Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Barcala que torne a la poetessa Francisca Aguirre el carrer que li ha arrabassat

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha demanat aquest dimecres a l’alcalde, el ‘popular’ Luis Barcala, que “rectifique el seu error” i “gran injustícia” i retorne a la poetessa Francisca Aguirre el carrer que li va concedir el tripartit en aplicació de la Llei de Memòria Històrica i que es va incloure en el projecte de canvi de carrers franquistes –un projecte que finalment va ser paralitzat pels tribunals a instàncies dels ‘populars’–.

En un comunicat, després de conéixer-se que Aguirre és Premi Nacional de les Lletres, la regidora de Compromís i exedil de Memòria Històrica Maria José Espuch ha acusat Barcala de cometre una “gran injustícia” i ha remarcat que el paper de la Comissió d’Aplicació de la llei tenia com a objectiu eradicar els noms franquistes dels carrers i “donar visibilitat a dones com Francisca Aguirre i d’altres per a feminitzar la llista de carrers”.

“Va arribar a tindre la placa posada i el PP li la va arrabassar, que ho explique ara el senyor Barcala”, ha denunciat Espuch. “Francisca Aguirre mereix un espai a Alacant i així ho demanarem en el ple del mes de novembre”, ha avançat.

Comparteix

Icona de pantalla completa