Principi d'acord perquè els autònoms paguen 60 euros més de quota a canvi de més prestacions

L'entesa preveu una millora de les condicions per cessament de l'activitat, formació, incapacitat temporal i contingències professionals
14 novembre 2018 01:00h

El Ministeri de Treball i les associacions d'autònoms ATA i UPTA han assolit un principi d'acord per a un augment de prop de 60 euros anuals de la quota d'autònoms a partir de l'1 de gener de 2019 a canvi d'una millora de les condicions per cessament de l'activitat, formació, incapacitat temporal i contingències professionals. Així ho han confirmat via Twitter els presidents de les dues associacions, Lorenzo Amor i Eduardo Abad, que han destacat que l'augment està en la línia de la mitjana dels últims quinze anys i han posat de manifest que, a canvi d'aquest augment, els autònoms aconsegueixen avanços importants en les seues reivindicacions. 

L'executiu espanyol també s'ha felicitat per l'acord que afectarà les quotes dels autònoms durant 2019. Fonts del Ministeri de Treball han "celebrat" l'entesa que "comportarà millors prestacions i protecció per al col·lectiu d'autònoms". Les mateixes fonts han explicat que l'acord s'ha assolit en una reunió aquest dimecres després que l'ATA haja decidit sumar-se a l'entesa que l'executiu ja tenia amb l'UPTA per a l'augment de bases i quotes de la Seguretat Social. Prèviament també s'havien adherit les associacions UATAE i CEAC i només "queda a l'espera de ser ratificat de forma conjunta".

Amb aquesta millora de les prestacions, els autònoms tindran dret a cobrar pel cessament de la seua activitat, una demanda històrica del col·lectiu, i veuen millorades les seues condicions per conceptes com la formació i les contingències professionals amb un 100% de bonificació de la quota en cas d'incapacitat temporal. A més, a partir del segon mes de baixa els autònoms no hauran de seguir pagant la Seguretat Social. La tarifa plana serà de 60 euros, 10 més que els 50 actuals. 

L'augment de 60 euros anuals se situa molt per sota de les primeres propostes de l'executiu espanyol, que plantejava un increment de 260 euros anuals per a fer possible aquest paquet de millores. Passa el mateix amb l'increment de la tarifa plana, que queda en 60 euros, lluny del que proposava l’executiu espanyol en les primeres fases de la negociació. 

next