Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM i la Viquipèdia s’alien per a donar visibilitat a les artistes des d’Internet

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i l’associació Amical Wikimedia uneixen sinergies per a visibilitzar les artistes valencianes. Amb aquest objectiu, aquest dissabte, 17 de novembre, s’organitzarà una viquimarató a la biblioteca del museu de Guillem de Castro.

Els voluntaris d’Amical, viquipedistes, realitzaran un taller d’edició de la popular enciclopèdia en línia per a ensenyar a crear o ampliar els articles sobre biografies i obres d’artistes valencianes.

La selecció inclou diverses disciplines, com ara la pintura, la fotografia i l’arquitectura. Entre els articles que s’ampliaran en aquest esdeveniment hi ha els dedicats a Carmen Calvo, Manuela Ballester, Gerda Taro i Kati Horna.

La viquimarató s’emmarca en la campanya ‘Art + Feminism’ i és la continuació de la convocatòria que han organitzat anualment Amical Wikimedia i Wikimedia Espanya juntament amb l’ETSE d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. A més de les associacions abans esmentades també es compta amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat de Múrcia.

L’acte és gratuït però amb places limitades. La viquimarató es realitzarà a la biblioteca de l’IVAM entre les 10.00h i les 14.00h de dissabte. Cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa