Diari La Veu del País Valencià
Una nova edició del concurs Ficcions repta l’alumnat a exhibir el seu potencial literari

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) presenta l’onzena edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries. El certamen té l’objectiu d’impulsar la creació literària i el treball en equip de l’alumnat, entre 14 i 18 anys, de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com fomentar l’escriptura i la literatura en llengua catalana.

L’alumnat de tots els territoris de parla catalana que vulga participar haurà de crear una història literària de tres capítols a partir d’un dels cinc inicis de novel·les que es poden llegir en la web oficial de Ficcions. El concurs començarà el 10 de gener amb la pujada del primer capítol a la web i s’acabarà el 24 de març de 2019 amb l’entrega de l’últim.

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els projectes guanyadors i els finalistes. El veredicte es farà públic en diversos actes programats a Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona al llarg del mes de maig. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. També es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà el professorat més motivador de cada territori.

El concurs, que compta amb el suport de les direccions generals de Política Lingüística de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, supera any rere any les seues xifres de participació. En la darrera edició van participar més de 3.500 estudiants provinents de més de 300 centres educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa