Una nova edició del concurs Ficcions repta l'alumnat a exhibir el seu potencial literari

L'estudiantat, d'entre 14 i 18 anys, ha d'escriure una història de tres capítols a partir de cinc inicis proposats per l'organització del concurs
/ València
15 novembre 2018 01:00h
Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador.

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) presenta l'onzena edició del concurs literari Ficcions, l'aventura de crear històries. El certamen té l'objectiu d'impulsar la creació literària i el treball en equip de l'alumnat, entre 14 i 18 anys, de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com fomentar l'escriptura i la literatura en llengua catalana.

L'alumnat de tots els territoris de parla catalana que vulga participar haurà de crear una història literària de tres capítols a partir d'un dels cinc inicis de novel·les que es poden llegir en la web oficial de Ficcions. El concurs començarà el 10 de gener amb la pujada del primer capítol a la web i s'acabarà el 24 de març de 2019 amb l'entrega de l'últim.

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l'educació serà l'encarregat d'escollir els projectes guanyadors i els finalistes. El veredicte es farà públic en diversos actes programats a Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona al llarg del mes de maig. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. També es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà el professorat més motivador de cada territori.

El concurs, que compta amb el suport de les direccions generals de Política Lingüística de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, supera any rere any les seues xifres de participació. En la darrera edició van participar més de 3.500 estudiants provinents de més de 300 centres educatius.

next