Diari La Veu del País Valencià
València impulsa el reconeixement del feminisme com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat una declaració institucional per a instar el govern espanyol a iniciar els tràmits per a demanar a la UNESCO que reconega el feminisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta petició unànime naix d’una moció presentada pel PSPV que recull les últimes paraules públiques de l’exministra socialista Carmen Alborch durant el lliurament de les Altes Distincions del 9 d’Octubre, en les quals va reivindicar el paper del feminisme com una eina que “ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans”.

En la declaració institucional es destaca que 2018 “ha sigut l’any en el qual s’ha viscut una eclosió en el moviment de defensa dels drets de les dones amb un efecte contagi que ha afavorit una consciència col·lectiva entre les dones i també entre els homes”.

La portaveu del PSPV a l’Ajuntament de València i secretària general d’aquesta formació a la ciutat, Sandra Gómez, va anunciar aquesta intenció el passat octubre abans de començar el ple ordinari d’octubre al consistori, del qual Alborch va ser portaveu socialista en la legislatura 2007-2011. La també primera tinent d’alcalde va expressar d’aquesta manera la voluntat de la seua formació de fer “un homenatge” a Alborch i ha destacat que “el millor dels homenatges” seria “fer justícia a les seues últimes paraules”.

Gómez va expressar la seua voluntat de “fer una crida des del Partit Socialista a totes les organitzacions feministes, a totes les persones –dones i homes–que treballem per la igualtat i per derrocar les barreres que molts anys abans va derrocar Carmen” per a poder fer realitat la iniciativa que va plantejar a València en favor del feminisme i de les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa