'El Bigotes' inculpa Rambla en la causa de les obres de la Fórmula 1

Álvaro Pérez també implica Alejandro Agag, Fernando Roig, Esteban González Pons i Gerardo Camps, entre d'altres
/ València
16 novembre 2018 01:00h
Pérez, exresponsable a València de l\'empresa Orange Market, havia sol·licitat al Jutjat d\'Instrucció número 17 de València declarar com a testimoni.

Álvaro Pérez 'el Bigotes' va atestar aquest dijous davant la jutgessa que investiga les adjudicacions d'obres per a construir el circuit urbà de Fórmula 1 i en la declaració va intentar inculpar, entre d'altres, l'exvicepresident Vicente Rambla i el 'número dos' de la trama Gürtel, Pablo Crespo.

Pérez, exresponsable a València de l'empresa Orange Market, havia sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 17 de València declarar com a testimoni per a "aportar dades que indubtablement seran necessàries per a l'esclariment" de les actuacions, segons l'escrit que va remetre a l'òrgan. No obstant això, segons ha sabut EFE de fonts properes al cas, durant la seua declaració, que va llegir i es va perllongar durant vora dues hores, va ser advertit per la jutgessa, qui el va acusar de no haver aportat cap dada nova respecte a la seua declaració anterior, registrada el passat 6 de setembre.

Pérez va citar una reunió que hauria mantingut amb Jorge Martínez 'Aspar' en desembre de 2006, mesos abans de la constitució de l'empresa Valmor, i el va intentar implicar en la causa, igual que Rambla, exvicepresident del govern, i Crespo. Segons les fonts, Pérez va declarar que l'aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps, va ser qui li va dir que parlara amb Rambla i es reunira amb ell i amb altres alts càrrecs en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1.

'El Bigotes' va assenyalar que en eixa reunió amb Rambla, que segons va declarar s'hauria celebrat al despatx d''Aspar', futur directiu de Valmor, aquest hauria facilitat a l'exresponsable d'Orange Market els suposats plànols de les graderies del circuit urbà, la qual cosa evidenciaria a parer seu la manipulació en els contractes que s'adjudicarien un any després. A més, segons les mateixes fonts, Pérez va intentar implicar per aquest mateix motiu l'empresari Alejandro Agag; Fernando Roig, el president aleshores de Valmor; Juan Cotino; Gerardo Camps; Rita Barberá, i Esteban González Pons, així com dos regidors. En l'escrit que va remetre a finals d'octubre al jutjat per a demanar aquesta declaració testifical, el lletrat de Pérez assenyalava que aquest podia aportar "dades concretes quant a plànols i diferents reunions a les quals acudien persones rellevants, tant de l'àmbit empresarial com polític".

Respecte a la seua intenció "d'aclarir l'ànim que va poder presidir la declaració testifical prestada també el passat 6 de setembre en la seu d'aquest jutjat" per Pablo Crespo, Pérez va ser preguntat per la jutgessa de la causa –declarada secreta– com va aconseguir tindre-hi accés des de la presó madrilenya on compleix condemna pel cas Gürtel. Segons les mateixes fonts –que van destacar les constants contradiccions en què hauria incorregut en la seua declaració respecte a la de setembre i a l'hora de fixar dates i ubicacions de les reunions–, Álvaro Pérez va esmentar el seu advocat i dos periodistes per a justificar el seu accés a eixa declaració de Crespo.

next