Diari La Veu del País Valencià
Augmentar la visibilitat i col·laborar amb l’Administració i la indústria: els objectius de les empreses emergents

L’Asociación Valenciana de Startups ha reunit aquest divendres a València els principals actors de l’ecosistema d’empreses emergents en el marc del València Digital Summit per a presentar el pla estratègic de l’agrupació i per a reivindicar el seu posicionament en l’economia valenciana. A més, han aprofitat l’ocasió per a fer autocrítica i reconéixer el problema de visibilitat estatal i internacional que tenen les empreses emergents valencianes i han demanat a l’Administració pública el seu suport.

Amb només un any i mig d’història, l’Asociación Valenciana de Startups s’ha reivindicat com a “líder indiscutible” del sector emprenedor innovador i tecnològic de València. L’associació sense ànim de lucre va nàixer amb la finalitat d’impulsar i visibilitzar València com a centre tecnològic d’empreses emergents, desenvolupant talent i atraient emprenedors i inversors a la ciutat. El seu rol és vital per a reivindicar aquestes empreses com a nou motor econòmic a la ciutat. “Som una startup de startups“, ha explicat Raul Martín, president de l’associació.

Entre els seus objectius figuren impulsar el trànsit cap a una nova economia basada en la innovació i el talent, capaç de generar valor, reeducar la societat cap al món que ve i crear ocupació qualificada i sostenible; identificar, cohesionar i fer partícips tots els agents que potencien l’ecosistema valencià; exportar els segells d’identitat de l’ecosistema valencià pel món, i generar un pol d’atracció i retenció de talent, d’empreses capdavanteres i d’inversió.

Així, segons han explicat, el pla estratègic se sustenta en cinc eixos concrets: el talent, la inversió, l’ecosistema –hub valencià–, la indústria i la col·laboració institucional. Pel que fa al talent, l’Asociación Valenciana de Startups vol implementar la col·laboració amb les universitats per a detectar prompte el talent i retindre’l al País Valencià. A més, volen també generar ocupacions de qualitat.

Les accions concretes pel que fa a la pota de la inversió passen perquè l’associació pose en contacte CEO d’empreses que ja han passat per les diferents rondes d’inversió i els expliquen als qui estan en eixe procés com fer-ho.

Una de les reivindicacions principals de l’associació és que tot i que les empreses emergents tenen cada vegada més pes en l’economia valenciana, la visibilitat que tenen en l’àmbit estatal i internacional és escàs. I en aquest sentit van enfocades les accions concretes referents a potenciar l’ecosistema valencià d’empreses emergents. D’altra banda, també tenen com a objectiu apropar les empreses emergents a la indústria per a aportat la innovació necessària. Finalment, el pla estratègic busca incrementar la col·laboració entre les empreses emergents i l’administració.

Iniciatives noves

Aquest pla estratègic de l’Associació Valenciana de Startups ve amb noves iniciatives impulsades i promogudes per l’associació. La novetat principal s’emmarca en l’objectiu de guanyar visibilitat internacional i, en aquest sentit, València acollirà el Sesame Summit de 2019. Es tracta d’un esdeveniment tecnològic internacional que tindrà lloc el 4 i el 5 d’abril de 2019 a València.

A més, s’han subscrit convenis de col·laboració per a fomentar el talent tecnològic amb el Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana COIICV, Geekshubs Academy, Associació de Joves Empresaris de València AJEV i l’Associació Nacional de Business Angels BigBan.

Comparteix

Icona de pantalla completa