Diari La Veu del País Valencià
Un accident en una indústria química de Xest obliga a confinar diverses empreses

Un accident químic en l’empresa Industrias Químicas del Vallés del polígon Castilla de Xest (la Foia de Bunyol) ha provocat l’emanació de gasos que podrien suposar un risc tòxic i ha obligat a l’aïllament i confinament de les empreses adjacents i d’una nau de la mateixa indústria per si hi haguera alguna persona afectada.

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que vora les 6.55h la Policia Local del municipi els ha alertat que de les instal·lacions de l’empresa, que alberga productes químics, emanaven gasos que podrien ser tòxics, encara que no han precisat les circumstàncies en què s’ha produït l’accident.

Immediatament s’ha activat el Pla d’Emergències Exterior de l’Empresa i un tècnic de la Generalitat s’ha desplaçat fins al Lloc de Comandament Avançat que s’ha constituït en les instal·lacions de l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències), situades en aquest municipi valencià.

Segons les fonts, de moment no s’ha localitzat cap persona, ja que l’avís ha sigut a primera hora del matí. Tot i això, el personal sanitari i agents de la Guàrdia Civil estan recorrent la planta i empreses adjacents per si hi haguera alguna dona embarassada o persones amb problemes respiratoris per a evacuar-los, encara que de moment no es té constància de danys personals.

Fins al lloc s’han desplaçat membres del consorci de Bombers, la Guàrdia Civil i la Conselleria de Sanitat. L’accident químic no ha afectat el Circuit Ricardo Tormo de Xest, situat en el terme municipal i on aquest cap de setmana se celebra l’última prova del mundial de Motociclisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa