Diari La Veu del País Valencià
Puig titlla de ridícules les crítiques del PPCV a la Llei de Ports de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha titllat de “ridícules” les crítiques que es van realitzar des del PPCV en el ple de les Corts sobre la modificació de la Llei de Ports. Els populars consideren que aquest canvi normatiu obri la porta a la “privatització” del port de Dénia després del fitxatge per part d’una coneguda naviliera de l’exassessor del cap del Consell, José Manuel Orengo.

“El que es pretén no és solament una qüestió per a Dénia, sinó que es pretén aplicar el principi de subsidiarietat com s’ha aplicat en els ports de l’Estat cap a les comunitats autònomes”, ha manifestat Puig, qui ha agregat que “això no és un vestit a mesura per a ningú”.

“No és cap mena de porta giratòria perquè no hi ha cap mena de relació entre Baleària i la Generalitat Valenciana”, ha apuntat el president. Així, Puig ha titllat de “terrible” que hi haja “forces polítiques que ataquen les empreses”.

“Nosaltres tenim la sort de ser l’única comunitat espanyola que té una naviliera i una aeronàutica, i que la dreta estiga en contra d’això em sembla lamentable”, ha indicat Puig, qui ha agregat que es tracta “d’una dreta totalment descontrolada” i que no té “cap mena de capacitat d’empatia amb allò que és l’empresa i el funcionament de l’economia”.

Crítiques de Podem

Preguntat també per la posició de Podem en les Corts, grup que també es va mostrar contrari a aquesta modificació, Puig ha considerat que els plantejaments aquest divendres “no eren exactament els mateixos”, però ha reiterat que “està en una posició de defensa de les empreses valencianes”.

“Aquesta és una política de racionalitat fonamental: l’ocupació que hem aconseguit ha sigut gràcies a les empreses i gràcies al fet que el govern ha sigut capaç de generar un escenari favorable a la inversió”, ha indicat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa