Gascó assenyala que el Consell ha "retallat" més de 60 milions d'euros per a la construcció de col·legis en octubre

La portaveu d'Educació del PPCV està convençuda que la prioritat del govern valencià és "subvencionar entitats catalanistes"
/ València
18 novembre 2018 01:00h
Gascó denuncia que els ajuntaments continuen sense rebre els diners del Pla Edifique.

La portaveu d'Educació del PPCV en les Corts, Beatriz Gascó, assenyala que el Consell "ha retallat 60 milions d'euros en octubre per a construir col·legis", la qual cosa, en la seua opinió, "torna a evidenciar que la seua prioritat no és construir col·legis sinó 'fer País' subvencionant entitats catalanistes".

Segons assegura la diputada popular en un comunicat, que, "dels 111,5 milions d'euros en transferències de capital per a construir centres de primària i secundària del Pla Edificant, s'han modificat 60 milions". "Estem davant un engany en tota regla, aproven uns comptes i després els canvien", critica.

Gascó indica que l'execució pressupostària en octubre "ha estat paupèrrima, ja que de les quantitats previstes solament s'havia pagat el 0,5% del total". "Els ajuntaments segueixen sense veure els diners del Pla Edifiqueu des que es va engegar", afegeix. 

Així mateix, la parlamentària explica que "des de 2017 hi ha 334 milions pressupostats per a construir centres que no s'han gastat per la falta de treball i de gestió". "El Consell es gasta més diners en subvencionar entitats catalanistes que a construir centres escolars. Estan clares les prioritats de Puig i Oltra que no és la de construir col·legis sinó imposar normes lingüístiques", sentencia. 

next