Diari La Veu del País Valencià
El Xúquer es desborda parcialment a Cullera

Les pluges caigudes a Cullera (la Ribera Baixa) durant les últimes dotze hores han provocat el desbordament parcial del tram final del riu Xúquer, ja prop de la seua desembocadura, i del llac de l’Estany, al sud del terme municipal, i en tots dos casos l’aigua ha inundat terres de cultiu però no ha afectat cap habitatge. Fonts municipals han informat que, com a conseqüència de l’aiguat, el llac de l’Estany s’ha desbordat i ha inundat les terres confrontants sense que haja afectat els habitatges ni els restaurants de la zona, alguns amb terrasses que donen al mateix llac.

El riu Xúquer també s’ha desbordat parcialment en la desembocadura pel camí de l’Escullera, en el seu marge esquerre, que voreja els terrenys de l’anomenat ‘Manhattan’ –la zona on hi havia prevista la construcció de milers de pisos–, sense que s’haja produït cap afectació destacable. En el marge dret, el nivell de les aigües és alt però de moment no ha arribat a sobrepassar la cota del riu.

La majoria de les séquies del terme municipal també s’han desbordat, els camins rurals i els accessos de zones residencials del Dosel han quedat inundats i els carrers del barri del Raval que ascendeixen per la muntanya s’han convertit en xicotetes torrenteres d’aigua.

L’Ajuntament de Cullera informa que està tallada al trànsit la carretera CV-605 a l’altura del Brosquil en sentit Tavernes de la Valldigna, encara que es pot circular des de Cullera fins a aquesta pedania en tots dos sentits, tot i que es recomana tindre precaució en la zona del pont de Les Vaques. Està tallada parcialment l’avinguda del Marenyet en la seua intersecció amb l’avinguda de l’Estany, a l’altura del restaurant El Cordobés. L’accés a la zona més pròxima al llac es pot efectuar pel camí del Mig o pel de l’Assagador de la Torre.

A més, la Policia Local recomana que no se circule pels camins rurals, molts dels quals han quedat inundats en diferents trams, sobretot en la zona del Brosquil i l’Entrada del Piló. Al voltant de les 13 hores s’ha decidit tallar el camí de l’Escullera de forma preventiva pel desbordament parcial del riu Xúquer. Com a conseqüència de les pluges, l’Ajuntament de Cullera ha suspés hui l’activitat lectiva en tots els centres docents del municipi i ha tancat per precaució tant les instal·lacions esportives municipals com els parcs i jardins.

Comparteix

Icona de pantalla completa