Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament i la Universitat de València proposen la construcció d’un gran Jardí Botànic

L’Ajuntament i la Universitat de València convocaran un concurs d’idees per a integrar l’actual Jardí Botànic, el solar adjunt (conegut com el dels jesuïtes), el jardí de les Hespèrides i les dues col·leccions de la Fundació Torres Sala en un projecte unificat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, s’han reunit aquest dilluns per a tractar sobre la proposta amb la intenció que ambdues institucions convoquen aquest concurs conjuntament a inicis de 2019. Es pretén integrar en un “gran Botànic unitari i unificat” l’actual solar dels jesuïtes, el jardí actual, el Jardí de les Hespèrides i les dues construccions que alberguen les peces de la Fundació Torres Sala. Per a això s’ha creat una comissió formada per la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, i els vicerectors Antonio Ariño i Juan Luis Gandia.

Ribó ha explicat que aquest projecte arreglarà una zona que pateix una sèrie de deficiències i que ha sigut objecte de lluita veïnal des de fa molts anys, a través de la integració en un jardí que té 200 anys i que es vol convertir en zona d’esplai i de formació. L’alcalde s’ha referit a un treball posterior amb la Generalitat i amb la Diputació per a posar en valor la col·lecció malacològica i d’història natural que alberga la Fundació Torres Sala perquè s’integre en el projecte.

Per la seua part, la rectora ha recordat que la Universitat de València va nàixer de la ciutat per decisió dels Jurats de la Ciutat de Valèncía i ha exposat la seua disponibilitat i disposició per a treballar conjuntament amb l’alcalde i amb l’Ajuntament en aquest projecte.

L’alcalde de la ciutat ha assenyalat que l’ampliació del Botànic s’ha de dur a terme “pensant que és un lloc d’investigació, un lloc didàctic en el qual valdria la pena tornar a obrir al públic eixes col·leccions que ara estan tancades i que formen part de la història natural de la ciutat de València”.

En ser preguntat per la proposta presentada per la Universitat en el passat mes d’abril, l’alcalde ha puntualitzat que es tracta de fer un projecte més ampli perquè aquell parlava únicament del solar del Botànic però en aquest concurs d’idees s’integrarà tota la zona. Després de la convocatòria conjunta del concurs, en una fase posterior, es buscaran recursos d’altres administracions, també de l’europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa