Diari La Veu del País Valencià
El xicotet comerç valencià reacciona al ‘Black Friday’ sortejant viatges a Lapònia, el Japó o Xile

El xicotet comerç valencià arranca aquest dilluns el seu particular Black Friday amb una campanya que busca “atraure la gent a la tenda física” enfront de les vendes per Internet de les grans plataformes. L’al·licient per als clients que s’acosten a algun dels 5.000 establiments que participen en la iniciativa és el sorteig d’un viatge al Japó, Lapònia o Xile. La campanya no ha de dur aparellats, necessàriament, descomptes; és una decisió de cada comerç.

Un total de 40 associacions locals i sectorials de les 140 que s’integren en la Confederació del Comerç de la Comunitat Valenciana (Confecomerç) participen en aquesta campanya que aglutina vora 5.000 establiments de tot el territori.

Amb aquestos sortejos, el comerç de proximitat vol “premiar” els seus clients i combatre el creixement de les vendes per Internet. “Els nostres comerços estan ací per a veure, tocar, olorar i gaudir de la compra, també”, ha subratllat el president de la patronal del comerç valencià, Cipriano Cortés, en una roda de premsa amb el vicepresident de l’entitat, Rafael Torres, i el director general de Comerç de la Conselleria d’Economia, Natxo Costa.

“Si no pots contra l’enemic, uneix-te a ell”

“No és la campanya que voldríem fer però és la que ens veiem obligats a fer per a fer front a la venda online i no quedar-nos fora del mercat”, ha admés Torres. Segons ha explicat, “fa cinc anys el Black Friday era una moda dels Estats Units però hui dia està molt consolidat i s’ha convertit en la setmana de més vendes de l’any”. “Encara que no ens agrade i que no som partidaris d’una guerra de descomptes sense rendibilitat, si perdem açò, probablement la campanya seria més fluixa; cal sumar-se”, ha subratllat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el director general de Comerç, qui ha assenyalat que amb aquesta iniciativa Confecomerç “fa un pas per a facilitar la competència” dels xicotets establiments enfront de la gran distribució. “Si no pots contra l’enemic, uneix-te a ell”, ha sentenciat.

De cara a Nadal, el Black Friday és un dels dies en què més compres es generen i la Conselleria és partidària que les organitzacions decidisquen “les seues estratègies” per a preparar-se. Part de la campanya està finançada per la Generalitat en el marc de les accions de suport al xicotet comerç, ha explicat Costa, al mateix temps que ha desitjat que siga un “èxit”.

Com participar en el sorteig?

Al llarg d’aquesta setmana, els ciutadans podran adquirir una mena de ‘passaport’ en qualsevol dels establiments valencians que participen en la campanya. Quan realitzen una compra superior a 5 euros, en qualsevol d’ells, es posarà un adhesiu i, en sumar tres compres, es podrà participar en el sorteig d’un viatge al Japó, a Lapònia o a Xile.

A més, l’usuari haurà de seguir la impulsora de la iniciativa, Confecomerç, en Facebook o Instagram, donar-li a ‘M’agrada’, dir amb qui se n’aniria de viatge i compartir-ho al seu mur. El guanyador es donarà a conéixer a través de les xarxes socials i la persona agraciada haurà de presentar com a comprovant el ‘passaport’ de compres i els tiquets.

Comparteix

Icona de pantalla completa