Algemesí, Vila-real, Alacant i València celebren aquesta setmana el Dia del Llibre Valencià

Plataforma per la Llengua organitza quatre actes literaris per a donar a conéixer arreu del territori els autors propis
/ València
19 novembre 2018 01:00h

L'entitat Plataforma per la Llengua ha organitzat quatre actes per a commemorar el Dia del Llibre Valencià i, així, difondre els autors propis entre el públic. La iniciativa començarà aquest dimarts, dia 20 de novembre, amb una presentació simultània en dos municipis diferents: Algemesí (la Ribera Alta) i Vila-real (la Plana Baixa). Dimecres serà el torn d'Alacant i, tot seguit, dijous, el cicle es tancarà amb una trobada literària a València.

Les quatre cites literàries responen a la voluntat de posar en relleu la data del 20 de novembre de 1490, "una efemèride que cada volta més institucions i entitats recorden: el dia en què el primer exemplar del Tirant lo Blanc, obra cimera del segle d'or valencià, va eixir de la impremta", recorda l'entitat en un comunicat.

Encara que tots els actes giraran al voltant del món literari, cada un serà lleugerament diferent. Així, la presentació d'Algemesí –el 20, a les 19.30h, a la Casa Cantonera– serà un homenatge a la trajectòria de Vicent Josep Escartí, novel·lista de la localitat i especialista en literatura moderna. La conductora de l'acte serà la també escriptora Anna Moner i, a més, comptarà amb la música d'Elies Monxolí.

La presentació a Vila-real –també el 20, a les 19.30h, a la Llibreria Ausiàs– versarà sobre la novel·la Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2018, Les quatre vides de l'oncle Antoine, de Xavier Aliaga, i estarà conduït pel també escriptor Vicent Usó.

Dimecres, a les 19.30h, serà el torn de la presentació a Alacant; concretament al Casal El Tio Cuc. Allí es presentarà l'obra d'investigació filològica Els parlars valencians, de Vicent Beltran i Carles Segura-Llopes, un dels èxits de vendes de 2017. I, per a acabar, dijous, dia 22, a les 11.30h hi haurà una trobada juvenil amb l'escriptora Gemma Pasqual i Escrivà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

next