Diari La Veu del País Valencià
Xarxa de centres educatius de qualitat democràtica
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Així es va acordar amb els i les compromissàries de la resta de federacions de la Confederació Gonzalo Anaya. En aquest sentit, s’informarà i formarà sobre les comunitats d’aprenentatge i les actuacions d’èxit educatiu del programa Includ-ed -investigació científica sobre el sistema escolar realitzada per més de cent investigadors de catorze països de la UE i que aporta estratègies i actuacions per aconseguir la inclusió i la cohesió social des de l’escola-.

Les comunitats d’aprenentatge han despertat interés en l’organització d’AMPAs per ser un model d’escola que persegueix que tots els alumnes tinguen les mateixes oportunitats educatives i puguen assolir l’èxit educatiu i perquè considera la família, la seua participació i formació com un sector clau per a la millora de l’escola i dels resultats del conjunt de l’alumnat.

“Volem una escola pública que destaque per la qualitat democràtica, que destaque per ser inclusiva amb tot l’alumnat i que promoga una participació activa i real de les famílies i de l’entorn”, ha destacat Loli Tirado presidenta de Fapa-Castelló.

La federació ha enviat a les AMPA per correu electrònic tota la informació relativa a l’assemblea que es celebrarà el pròxim dissabte, així com la documentació necessària per participar en les decisions de l’entitat.

Els principals punts de l’ordre del dia són la valoració i aprovació, si escau, de la memòria i el balanç de l’exercici 2013 així com el projecte d’activitats i els pressupostos econòmics de la federació. Poden assistir un màxim de 2 membres de la Junta de l’AMPA i el president o presidenta. En cas que els i les membres de la junta directiva no puguen assistir, es pot delegar el vot en les persones associades que hi participen. Per participar en l’assemblea cal confirmar assistència, segons estableixen els estatuts de la federació, 48 hores abans de la celebració de l’acte.

També s’aprofitarà el fòrum per tractar els principals temes d’actualitat educativa com l’arranjament escolar, la jornada continuada o les retallades així com altres novetats tractades en comissions, jornades o en la Mesa de Pares on la federació té representació.

Òrgan d’arbitratge

Aquest any, per primera vegada, s’ha posat en funcionament un Òrgan Extern d’Arbitratge i Censor de Comptes per dirigir la gestió econòmica de la federació. La creació d’aquest òrgan es va aprovar en l’assemblea extraordinària del mes de maig de l’any passat.

L’objectiu d’aquesta nova figura de gestió és garantir la transparència en el funcionament de la federació i encarregar-se de revisar totes les qüestions econòmiques. “Aquest mecanisme de gestió ja està en marxa en la Confederació Gonzalo Anaya i compta amb bons resultats” ha explicat Tirado.

Per la seua banda, la presidenta de la federació ha fet una crida a la participació i ha explicat que és important que les AMPA federades acudisquen a les assemblees, “ja que aquestes són el màxim òrgan de govern de la federació i el fòrum de debat i decisió de les principals línies d’actuació de l’entitat així com un espai idoni per impulsar la coordinació i el contacte entre les diferents associacions de pares i mares que en formen part”.

Comparteix

Icona de pantalla completa