Diari La Veu del País Valencià
Marzà enviarà els llibres guardonats amb els Premis a la Millor Edició a tots els Instituts Cervantes

Tant el Pla de Foment del Llibre i la Lectura com el Pla Estratègic Cultural ‘Fes Cultura’ parlen clarament d’assolir l’objectiu de la internacionalització dels diferents sectors productius del País Valencià. En aquest sentit, si fa unes setmanes la Generalitat participava en la Fira de Frankfurt amb un estand propi que va acollir una collita d’escriptors valencians, aquest dimarts, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat en el marc de la celebració del dia del Llibre Valencià, que es distribuiran els llibres guardonats amb els Premis a la Millor Edició (en les diferents modalitats) a les 76 seus de l’Institut Cervantes així com a les universitats espanyoles i europees que participen en el programa de lectorat valencià.

Durant la celebració del Dia del Llibre Valencià, que es commemora cada any el dia que es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanch, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha lliurat els Premis 2018 als Llibres Millor Editats i a la Tasca dels Llibrers valencians. Així, Marzà ha anunciat que per tal de promoure aquestes distincions el departament que encapçala adquirirà lots de llibres distingits enguany per a dotar les biblioteques dependents de la Generalitat, però, la distribució d’aquestos volums no es quedarà només al País Valencià, sinó que, amb l’objectiu de reconéixer la tasca de les editorials i les iniciatives dels llibrers i llibreres valencians amb aquests guardons i donar a conéixer la producció literària valenciana arreu del món, “estem treballant per a l’adquisició de lots dels guardonats en aquesta edició, que volem enviar a les 76 seus que l’Institut Cervantes té arreu del món i a les set universitats espanyoles i europees que participen en el programa de lectorats valencians”, ha explicat Marzà.

Les universitats que participen en el programa de lectorats valencians són la Fitzwiliam College (Universitat de Cambridge, el Regne Unit), la Universitat de Torí (Itàlia), la Universitat de Picardia Jules Verne d’Amiens (França), la Universitat de Santiago de Compostela, la Universitat de Granada, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Salamanca.

Així mateix, el responsable de Cultura de la Generalitat ha anunciat que “farem l’edició d’un número especial de la revista Lletres valencianes, dedicat als guardonats a llibres millor editats i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria durant 2018”.

El conseller Marzà ha anunciat que “la Conselleria està treballant amb l’Institut Cervantes accions de promoció de la literatura valenciana en l’àmbit internacional”. En aquest sentit, el titular de Cultura ha avançat que “gràcies al conveni que tenim signat amb l’Institut Cervantes volem dur a terme accions concretes de promoció amb una aportació per part nostra de 80.500 euros. Amb això promourem presentacions de 10 autors i autores valencians i les editorials valencianes que publiquen les seues obres a diferents seus del Cervantes al món”.

Guardons de 2018

El premi al llibre millor editat és per a La cuina de la gent de la mar, publicat per Onada Edicions; el premi al llibre millor il·lustrat és per a On estan les claus?, llançat per Andana Llibres; el del còmic millor editat és per a Yo fui guía en el infierno, de Desfiladero Ediciones; el del llibre infantil millor editat es per a ¿Jugamos?, publicat per Feditrés Empresa Editoria, SL-Algar Llibres; el guardó per al llibre juvenil millor editat va ser per a Pelo de zanahoria, de Media Vaca Editorial, i el del llibre millor autoeditat, per a Abecedario de flores, segons va avançar la Conselleria el passat mes d’octubre.

Així mateix, el premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Librería Códex d’Oriola i el premi a la llibreria més innovadora d’enguany ha sigut per a la llibreria Espai Mariola Nos de Vinaròs.

Dia del Llibre Valencià: més col·laboració amb l’Institut Cervantes. El conseller Marzà ha anunciat en el marc del Dia del Llibre Valencià que “la Conselleria està treballant amb l’Institut Cervantes accions de promoció de la literatura valenciana en l’àmbit internacional”. En aquest sentit, el titular de Cultura ha avançat que “gràcies al conveni que tenim signat amb l’Institut Cervantes volem dur a terme accions concretes de promoció amb una aportació per part nostra de 80.500 euros. Amb això promourem presentacions de 10 autors i autores valencians i les editorials valencianes que publiquen les seues obres a diferents seus del Cervantes al món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa