Diari La Veu del País Valencià
El PPCV creu que la llei de diputacions proposada per Podem necessita l’aval del Consell Jurídic Consultiu

Els populars mai han amagat el seu rebuig al fet que les competències de les diputacions es vagen reduint progressivament fins a la seua dissolució. És, per això, que aquest dimecres, en la Junta de Síndics a les Corts, el PPCV ha tornat a posar damunt de la taula aquest debat que mesos enrere va engegar Podem amb la seua proposta i que, fins i tot, va crear discrepàncies entre els socis del Botànic. El que demana ara la formació conservadora és que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) faça un informe al voltant de la normativa de la formació morada.

“Demanem un informe específic de manera urgent al CJC perquè a hores d’ara aquesta proposta es troba sense seguretat jurídica”, ha manifestat la portaveu adjunta del PPCV, Eva Ortiz. A més, ha criticat la falta de controls que el Consell i altres formacions eviten quan presenten iniciatives legislatives: “Últimament, el Botànic esquiva controls d’organismes, com ara l’Advocacia o el CJC. Açò provoca que les legislacions acaben als tribunals valencians”.

Aquesta petició, però, Podem no la considera necessària i la veu com un entrebanc que pot allargar el tràmit de la llei. “No veiem suficients elements que sostinguen l’argument del PPCV i ens preocupa que puga dilatar el procés”, ha indicat el líder de la formació morada, Antonio Estañ, qui no ha especificat quina serà la resposta final del seu partit a aquesta proposta.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha volgut deixar clar que respectaran i donaran suport a la decisió que finalment prenga Podem. Els socialistes, en canvi, no han negat que la llei de diputacions és “d’extrema complexitat” i que, per tant, “caldria explorar” la suggerència que fa el PPCV. “Sempre que el CJC es moga en termes prou ràpids, crec que seria interessant explorar aquesta possibilitat”, ha indicat el portaveu del PSPV, Manolo Mata.

Comparteix

Icona de pantalla completa