Diari La Veu del País Valencià
Pastor expulsa Rufián del ple del Congrés després d’un dur enfrontament amb Borrell

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha expulsat del ple el portaveu adjunt d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, després que aquest mantinguera un dur enfrontament amb el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, a qui ha qualificat com “el ministre més indigne de la història de la democràcia”. “Vosté no és un ministre, és un hoolingan, un militant de Societat Civil Catalana, una vergonya per al seu grup parlamentari perquè és una organització d’extremadreta”, ha dit Rufián.

Per la seua banda, Borrell ha acusat el diputat d’ERC de tirar al ple del Congrés “una barreja de fems i serradures”, una afirmació que ha provocat una ovació dels diputats del Grup Socialista –que s’han posat drets– i també per part dels de Ciutadans i del Partit Popular.

Rufián s’ha posat dret per a assenyalar amb els braços que PP, PSOE i Cs anaven de la mà en aquesta qüestió, fet que ha provocat un primer advertiment per part de la presidenta del Congrés, que ha li ha recordat que no es pot alçar per a intervindre mentre parla un altre orador. Les seues queixes han comportat una segona advertència i una tercera, que ha comportat l’expulsió.

El diputat independentista ha abandonat el ple amb tot el seu grup parlamentari i Borrell s’ha queixat que algun dels representants d’Esquerra li ha “escopit” mentre passava per davant del seu escó. Pastor ha afirmat després que retirarà del diari de sessions les qualificacions de “feixista” i –per primera vegada– de “colpista”, després que el portaveu d’ERC i també Rufián hagen advertit Ciutadans que els qualificaran de “feixistes” cada vegada que aquestos parlen de “colpistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa