Diari La Veu del País Valencià
La companyia aeroespacial d’Elx PLD Space llançarà el seu primer coet en un any

La companyia aeroespacial PLD Space, nascuda al si de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (el Baix Vinalopó), llançarà el seu primer coet suborbital des del Centre d’Experimentació d’El Arenosillo (CEDEA) de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) durant el tercer trimestre de 2019.

Segons ha informat la companyia en un comunicat aquest dimecres, el Miura 1 –com es diuen els coets de PLD Space– és un “demostrador tecnològic el desenvolupament del qual va començar l’any 2011 i té com a objectiu proporcionar accés científic i comercial a l’espai des d’Espanya”.

A un any vista per a aquesta “gran fita” en la història de PLD Space, INTA i l’empresa aeroespacial han reafirmat el seu compromís de dur a terme el primer llançament espacial de Miura 1, un coet suborbital que permetrà demostrar les tecnologies per a, en el futur, posar satèl·lits en òrbita terrestre.

Aquest acord implica l’ús de les instal·lacions del CEDEA per a llançar Miura 1. En El Arenosillo (Huelva), l’INTA disposa dels equips necessaris per a habilitar el llançament de coets suborbitals i compta, a més, amb capacitat tècnica per a realitzar en els seus laboratoris els assajos necessaris per a la qualificació dels components del coet.

PLD Space i l’INTA estableixen, a través d’un conveni, una relació duradora que els permetrà un desenvolupament de coneixement científic aeroespacial i tècnic. El llançament de Miura 1 tindrà una finalitat científica i de demostració tecnològica.

Comparteix

Icona de pantalla completa