Els creadors del joc de cartes La fallera calavera guanyen un premi al foment de la llengua a Catalunya

El guardó de l'àmbit empresarial el lliura l'associació Llengua Nacional amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del govern del Principat
/ València
21 novembre 2018 01:00h
Enric Aguilar va recollir el guardó aquest dimarts a Barcelona.

L'empresa valenciana Zombipaella, creadora dels joc de cartes La fallera calavera i Alakazum!, ha guanyat el Premi Llengua Nacional pel foment de la llengua en l'àmbit empresarial que es lliura a Catalunya.

Els Premis Llengua Nacional estan impulsats per l'associació Llengua Nacional amb la col·laboració de la Direcció de Política Lingüística dependent de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les distincions són uns guardons de nova creació que es lliuren des d'aquest 2018 de manera anual per a destacar el foment de la llengua catalana en diferents àmbits empresarials des del cooperativisme, els mitjans de comunicació locals i les editorials.

Zombipaella, l'empresa creada per Enric Aguilar en 2018 a Dénia (la Marina Alta), va guanyar el Premi Llengua Nacional per l'ús i dignificació de la llengua a través dels productes que fabrica, és a dir, pels seus jocs de cartes, on destaquen La Fallera Calavera, el primer joc de cartes íntegrament en valencià –que va nàixer en 2014 després de llançar en 2013 un projecte de micromecenatge–, i el recentment creat Alakazum!, on diferents bruixes i monstres parlen en valencià, en gallec i en èuscar. La cerimònia de lliurament va tindre lloc aquest dimarts a Barcelona.

next