La Generalitat bonificarà els funcionaris de la Ciutat Administrativa que no vagen a treballar en cotxe

La consellera Maria José Salvador ha explicat que els treballadors de les conselleries ubicades al complex 9 d'octubre podran modificar els seus horaris o obtindre incentius en el sou
/ València
21 novembre 2018 01:00h
La Generalitat preveu desincentivar l\'ús del cotxe en cobrar per l\'ús de l\'aparcament de la Ciutat Administrativa 9 d\'Octubre.

Els funcionaris de la Generalitat Valenciana que treballen en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de València percebran bonificacions en temps o millores econòmiques si utilitzen mitjans de transport sostenibles, com ara bicicletes, patinets, transport públic, o si acudeixen a treballar a peu, com arreplega el pla de mobilitat publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El programa està vinculat a la Ciutat Administrativa a causa de l'elevada concentració de funcionariat, ja que treballen 2.400 persones, de les quals el 70% viu fora de València i acudeix amb cotxe, xifra que baixa al 40% entre les que resideixen a la ciutat, com ha explicat als mitjans la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Ma José Salvador.

Davant d'aquesta situació, el pla ofereix mesures per a incentivar que vagen a treballar en transport públic, en bicicleta, en patinet o a peu "en condicions de seguretat". Per a açò, planteja que els qui utilitzen mitjans de transport sostenible rebran bonificacions en temps –acabant sis minuts abans de treballar o incorporant-se més tard la qual cosa suposa 30 minuts menys a la setmana– o de caràcter econòmic –amb remuneracions encara no quantificades–.

Paral·lelament, proposa incentivar l'ús de mitjans sostenibles a través d'obsequis, com ara samarretes, mallots o cascos de bici, i desincentivar l'ús del cotxe cobrant per l'ús de l'aparcament de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, fins ara gratuït per als treballadors. Aquestos ingressos "revertirien" en els que usen mitjans sostenibles, ja que s'habilitarien espais per a aparcar les bicicletes o patinets.

El projecte presentat aquest dimarts ha de concretar les mesures perquè s'implementen a partir de 2019. Arranca en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre perquè és la zona amb "més concentració" de funcionaris. Després, la Generalitat estudiarà la seua extensió a la resta del funcionariat, ha precisat Salvador.

Places amb carregadors elèctrics 

Paral·lelament, el pla de mobilitat planteja crear quatre places amb carregadors elèctrics per a la flota de vehicles oficials i altres quatre es reservaran per a treballadors amb vehicles elèctrics, que s'ampliaran en cas necessari. També planteja renovar la flota oficial amb vehicles elèctrics o híbrids connectables.

En la mateixa línia, preveu la creació d'una flota de bicicletes elèctriques per als desplaçaments de treball que començarà amb deu bicis; amb avaluacions semestrals per a introduir ajustos necessaris; amb la creació d'habitacles per a protegir l'estacionament de bicis, i amb campanyes d'informació per a l'ús de la bicicleta i el transport públic.

next