Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Generalitat obri les portes a la música amb actuacions i cercaviles en el dia de Santa Cecília

La Generalitat Valenciana ha programat diferents actes amb motiu de la celebració del dia de Santa Cecília, patrona de la música, amb les actuacions d’aproximadament 60 alumnes del conservatori professional de música de València.

La celebració comença aquest dijous, 22 de novembre, a les 12.00 hores, amb una actuació del quintet de metalls Back to Brass i es perllonga fins a les 12.00 hores de diumenge amb l’actuació d’una banda de música en el Palau de la Generalitat. També està prevista una cercavila pel carrer Cavallers i un altra des de les torres dels Serrans fins al Palau de la Generalitat, a càrrec de la banda municipal de música de Sogorb (l’Alt Palància).

La programació inclou també actes participatius a la porta del Palau de la Generalitat, on s’instal·laran un piano i un micròfon per als qui vulguen sumar-se a la celebració del dia de la música. Jazz, instruments de vent, saxòfons, guitarres i percussionistes, entre d’altres, ompliran el Palau de la Generalitat amb música en aquesta jornada, que deixarà constància que el patrimoni musical segueix estant present en les noves generacions de la societat valenciana.

A Castelló de la Plana i Alacant també s’han programat diversos actes musicals. Castelló de la Plana acollirà, dissabte, un festival de bandes de la ciutat al Grau, organitzat per l’Ajuntament i en col·laboració amb la Generalitat, i Alacant comptarà en els matins de dissabte i diumenge amb l’actuació d’una banda a l’auditori municipal de la Petxina de l’Esplanada.

Premis Euterpe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, lliura aquest dijous, a les 19.00 hores, els premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals del País Valencià (FSMCV), en la seua XIX edició, i rebrà totes les persones guardonades, que seran homenatjades pel seu destacat paper en l’àmbit de la música valenciana, informa l’executiu autonòmic en un comunicat.

Totes aquestes actuacions pretenen “donar suport, reconeixement i valor a totes les persones i entitats que fomenten i mantenen la cultura musical valenciana com un dels referents del nostre patrimoni col·lectiu de la Comunitat Valenciana”, destaquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa