El Comité Antisida presenta una campanya contra els delictes d'odi i el rebuig cap a les persones amb VIH

Professionals de l'educació i la medicina; representats d'entitats socials, i polítics, com ara Ribó i Oltra, "donen la cara" en la campanya #MeIncluyo
/ València
22 novembre 2018 01:00h
La campanya arrancara amb el projecte fotogràfic #MeIncluyo, elaborat per Luisa Llorca, que reuneix més de 100 retrats de persones anònimes i públiques de València.

El Comité Antisida de València presenta la campanya #MeIncluyo, un projecte de sensibilització que convida col·lectius i la ciutadania en general a entrar en la Xarxa Inclusiva amb el VIH i a lluitar contra la discriminació i els delictes d'odi cap a les persones afectades i la seua relació amb el gènere, l'edat, l'orientació sexual, l'ètnia, la salut i la classe social.

Així, la campanya #MeIncluyo és un projecte de "generositat col·lectiva" destinat a sumar suports de persones i col·lectius per a "traduir-los" en la consecució de drets i el bon tracte cap a les persones amb VIH en l'àmbit social, laboral, educatiu i sanitari. La campanya arrancarà amb el projecte fotogràfic #MeIncluyo, elaborat per Luisa Llorca, voluntària del Comité, que reuneix més de 100 retrats de persones anònimes i públiques de València per a donar la cara enfront del rebuig, els mites i la invisibilitat de les persones amb VIH.

En el projecte artístic participa una mostra diversa de persones amb què Llorca ha contactat durant dos anys per a parlar-los del VIH. Entre les persones fotografiades hi ha professionals de l'educació, de la medicina, de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i de persones vinculades a l'àmbit social, cultural i de la política valenciana. L'alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i representants d'entitats socials com CALCSICOVA, CERMI-CV i LAMBDA són algunes de les persones que també han volgut sumar-se a la campanya per a motivar la participació social en la Xarxa de Persones Inclusives.

La presentació serà aquest divendres, 23 de novembre, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València a partir de les 18.00h. La taula inaugural comptarà amb la participació de la regidora d'Igualtat i polítiques inclusives de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, i amb el director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, José de Lamo.

El projecte de sensibilització 'Me incluyo' està subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i compta amb la col·laboració econòmica de l'entitat privada Gilead. La campanya seguirà fins a desembre de 2019, data en què el Comité Antisida de València complirà el seu 30é aniversari.

next