El govern estatal i els autònoms acorden la pujada de la quota mínima a canvi de més prestacions

Els treballadors per compte propi pagaran 64 euros més en 2019, un increment mensual de poc més de 5 euros
/ València
22 novembre 2018 01:00h
Les sol·licituds per a les ajudes municipals València Activa Emprén 2018 es poden presentar des d\'aquest dijous, 21 de juny, fins al dimecres 11 de juliol. 

El govern espanyol i les organitzacions d'autònoms han arribat a un acord perquè la quota mínima a la Seguretat Social dels treballadors per compte propi puge vora 64 euros l'any en 2019, poc més de 5 euros cada mes. Tant el Ministeri de Treball com les organitzacions ATA i UPTA indiquen que queden algunes coses per tancar encara sobre altres aspectes, però no sobre l'import, que sí que està acordat ja.

Dimecres passat, 14 de novembre, ja es va arribar a un principi d'acord perquè els autònoms paguen una quota més elevada a canvi de més prestacions. Segons es va informar la passada setmana, amb aquesta millora de les prestacions, els autònoms tindran dret a cobrar pel cessament de la seua activitat, una demanda històrica del col·lectiu, i veuen millorades les seues condicions per conceptes com la formació i les contingències professionals amb un 100% de bonificació de la quota en cas d'incapacitat temporal. A més, a partir del segon mes de baixa, els autònoms no hauran de seguir pagant la Seguretat Social.

next