Diari La Veu del País Valencià
Mariano Rajoy reapareix aquest divendres a Sant Joan d’Alacant per a rebre un premi del PP local

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy recollirà aquest divendres, 23 de novembre, un premi que concedeix el PP de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí) per la seua dilatada trajectòria i la seua “vocació de servei públic”. La segona edició del Premi Constitució Espanyola 1978, que concedeixen els populars d’aquesta localitat, ha recaigut en Rajoy per una carrera política “marcada per la serietat i el rigor en l’acció política, la solvència en la gestió, la responsabilitat en les decisions i la defensa dels interessos generals de la societat espanyola”.

La raó per a la concessió del premi es fonamenta, segons expliquen en un comunicat, en “una trajectòria política de servei a Espanya des de les diferents responsabilitats que ha ostentat des de 1981 fins a 2018”. Primer, com a regidor a l’Ajuntament de Pontevedra; després, com a diputat en la Xunta de Galícia, diputat al Congrés i ministre, i, finalment, com a president del govern espanyol.

El Premi Constitució Espanyola 1978 es va crear fa un any, amb motiu del 40é aniversari de les primeres eleccions democràtiques de 1977, amb “la ferma intenció de reconéixer la labor de les persones, col·lectius i associacions en la defensa, millora i enriquiment dels valors cívics que vénen inculcant en la societat així com els drets i les llibertats que emanen de la Constitució de 1978”. La primera guardonada va ser María del Mar Blanco, germana del regidor d’Ermua Miguel Ángel Blanco i presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme.

Al sopar on s’entregarà el premi acudiran, entre d’altres, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i la vicesecretària de Comunicació del PP, Marta González, segons fonts del PP. Rajoy torna un mes després a la demarcació d’Alacant, ja que el passat 18 d’octubre va deixar definitivament el despatx que ocupava al registre de la propietat de Santa Pola, al qual es va incorporar el 20 de juny, després de la moció de censura que va canviar de signe polític el govern espanyol i la seua dimissió com a diputat al Congrés. Aquest comiat dels seus col·laboradors, amics i coneguts a Santa Pola es va fer amb un menjar en un conegut restaurant d’aquesta població.

Comparteix

Icona de pantalla completa