Diari La Veu del País Valencià
València instal·la càmeres a Ciutat Vella perquè solament el veïnat puga accedir al centre de la ciutat

L’Ajuntament de València ha anunciat aquest dijous que ja s’ha iniciat la instal·lació del sistema de càmeres que permetrà el control de l’accés de vehicles a les àrees de prioritat residencial de Ciutat Vella. Els punts d’instal·lació són l’accés al carrer Corona des de Guillem de Castro; al carrer Salvador Giner en el seu accés des de la Plaça del Portal Nou; al carrer Salvador en l’encreuament amb el carrer Trinitaris; a la plaça del Mercat a l’altura del carrer Trench i a l’eixida del pàrquing del Mercat Central en el seu gir cap al carrer de la Boatella.

La iniciativa emana dels projectes participatius DecidimVLC i el seu objectiu és “reforçar la pacificació del trànsit de vehicles a Ciutat Vella escomesa des del servei de Mobilitat Sostenible en els últims anys”, explica el consistori en un comunicat. La idea va partir dels veïns del centre històric de la ciutat, que la van proposar en el primer procés participatiu, on va resultar un dels projectes triats.

La citada proposta veïnal plantejava com a objectius “gaudir de la possibilitat de poder passejar pel centre històric sense haver d’estar sempre pendents que vinga un vehicle; reduir la contaminació acústica i ambiental que provoca el trànsit a tot hora, tant de dia com a la nit; i controlar la descàrrega de mercaderies que ara es realitza a tota hora i que fa que els vehicles comercials estiguen aparcats damunt de les voreres”. Per açò se sol·licitava “la instal·lació de mecanismes de control de l’accés i la limitació del mateix a determinats vehicles i franges horàries”.

Ara, superats els tràmits necessaris, s’ha procedit a l’inici de la instal·lació de les cinc càmeres amb què es va licitar el projecte, amb l’objectiu que en un termini de dos mesos puga comprovar-se el correcte funcionament de les mateixes. Cada punt de control comptarà amb una càmera de lectura de matrícula (OCR) i una càmera de visió general. Mitjançant un programari es podran detectar les matrícules que disposen d’autorització per a circular per la zona restringida i les que no.

Durant les pròximes setmanes es traslladaran al veïnat i als comerciants de l’entorn i a les empreses de logística els mecanismes d’operativitat de la zona i els tràmits a realitzar perquè els vehicles figuren en la llista d’autoritzats. Els vehicles que ja estiguen registrats per a poder accedir als bucles d’ús exclusivament residencial o com a usuaris de la zona taronja a Ciutat Vella no hauran de realitzar cap tràmit addicional. De la mateixa manera, independentment de la data de la fi de la instal·lació i posada a punt de les càmeres, el sistema no començarà a operar fins a culminar el termini d’altes en el registre de vehicles autoritzats.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, explica que “encara que la pacificació de la circulació a Ciutat Vella és ja un fet abans de l’arribada de les càmeres de control sol·licitades pels veïns, no hi ha dubte que aquesta mesura contribuirà, a més, a reduir el trànsit de vehicles pel barri en eliminar definitivament l’accés dels qui no estan autoritzats i que encara travessen per carrers com Carda i Murillo esquivant el control policial, segons denuncien alguns veïns”.

“La petició dels veïns de Ciutat Vella mostra el seu desig de reduir el trànsit innecessari a l’interior del barris en què resideixen però no és un desig exclusiu dels veïns d’aquest barri sinó de totes les persones de la ciutat”, assenyala Grezzi.

Comparteix

Icona de pantalla completa