Compromís denuncia l'adoctrinament homòfob d'un col·legi de Torrent

Un material repartit als alumnes assegura que és "incorrecte" denominar matrimoni a la unió de dues persones homosexuals
/ València
22 novembre 2018 01:00h
El regidor Víctor Medina assegura que el material els va arribar a través d\'un alumne que va quedar "horroritzat".

Compromís ha denunciat davant la inspecció educativa i el Síndic de Greuges el que considera un "greu adoctrinament homòfob" en el col·legi Fasta Madre Sacramento de Torrent (l'Horta Oest). Segons Compromís, en un dels materials repartits a l'alumnat s'afirma, sobre la relació estable entre dues persones del mateix sexe, que "es parla de matrimoni encara que en realitat és incorrecte denominar-lo d'aquesta manera perquè el matrimoni significa complementarietat i entre dues persones del mateix sexe no és possible". 

Des de la direcció del centre escolar han informat a EFE que, de moment, no tenen constància oficial ni han rebut notificació alguna de la denúncia presentada per part de la coalició. 

En la denúncia, Compromís afirma que en el Grau Superior de Formació Professional de Tècnic d'Educació Infantil que ofereix el centre sota el règim de concert educatiu s'han repartit materials que "promouen la discriminació" cap al col·lectiu LGTBI "sense cap base didàctica o científica". 

A més, en la denúncia s'assenyala que es promouen "informacions contràries a la legislació vigent sobre matrimoni entre persones del mateix sexe basades en perjudicis ideològics i homòfobs cap a un determinat col·lectiu de la societat". 

Segons el parer de Compromís, aquestos fets "comporten greus afirmacions sobre el col·lectiu LGTBI" i un "evident delicte i foment de l'odi" cap a les persones LGTBI i els seus fills. El regidor de Compromís de Torrent Víctor Medina assegura en un comunicat que les afirmacions que s'exposen en els continguts del centre "suposen un greu atemptat contra la dignitat i les llibertats del col·lectiu LGTBI".

Medina qualifica les actuacions iniciades per Compromís com una "postura de responsabilitat enfront dels que consideren una greu manipulació en l'ensenyament a persones que, en un futur, cuidaran dels nostres fills i filles". Respecte a l'obtenció d'aquestos materials, Medina revela que van ser aportats a la formació per un estudiant que, "horroritzat pel contingut que es distribuïa", va decidir adreçar-se a la coalició. 

Medina assegura que en 2006 aquest centre escolar "ja va ser denunciat per mares i pares que acusaven la fundació argentina de ser milicians catòlics que adoctrinen els seus fills", la qual cosa va derivar en una investigació per part de la inspecció educativa de la Generalitat. "Exigim la retirada immediata d'aquestos materials, així com una profunda investigació que pose llum sobre aquestos fets", afirma Medina, que assenyala que des del col·lectiu LGTBI "no tolerarem ni un pas enrere respecte a uns drets que han costat llàgrimes i sang aconseguir després de segles de discriminacions", conclou.

next