Diari La Veu del País Valencià
El vicepresident de la Diputació d’Alacant (PPCV): El meu oncle porta temps advertint que així va arribar la Guerra Civil i potser té raó

El vicepresident tercer de la Diputació d’Alacant (PPCV), Alejandro Morant, ha escrit un post al seu Facebook en què compara el Congrés actual amb el de 1936 i alerta que la Guerra Civil es va gestar amb una situació pareguda. “El meu oncle porta temps advertint que així va arribar la Guerra Civil, i sí, pot ser que exagere, però per a qui ens agrada la història i tractem d’il·lustrar-nos abans de parlar, ens fa pensar que ‘potser’, en part, té raó”, escriu el també alcalde de Busot (l’Alacantí).

Morant fa aquesta reflexió enllaçant una notícia en la qual es parla de l’expulsió del diputat d’ERC Gabriel Rufián després que protagonitzara un enfrontament amb el ministre d’Afers exteriors, Josep Borell, i que rebera tres amonestacions de la presidenta del Congrés, Ana Pastor. Segons expressa a les seues xarxes socials, “veure un debat en el Congrés de hui dia s’assembla a aquell any 1936, en el qual anarquistes, socialistes, comunistes, radicals d’esquerra, nacionalistes bascos i catalans i tota eixa camarilla, per interessos econòmics, territorials i ideològics”, van sumir Espanya “en un autèntic caos”. El text finalitza amb l’expressió Merda de democràcia i els coixinets #eleccionsja’, #vergonyadePSOE i #Sánchezves-te’nja.

Text al Facebook d’Antonio Morant. / EUROPA PRESS

En l’escrit, publicat aquest dimecres a les 21.59 hores, Morant titlla de “gentola” els qui representen l’electorat “radical, revolucionari, antisistema, maleducat i colpista, sí ‘COL-PIS-TA'”, i lamenta que aquest siga “el perfil dels personatges que han arribat a la nova política”. En aquest sentit, opina que “els seus senyals d’identitat” són els “insults, acusacions, teatre, samarretes, fatxenderia, incitacions i una falta total de respecte i educació”.

Una forma de conducta que, al seu judici, és una “autèntica vergonya” per als qui “tractem de respectar les institucions” i de representar la ciutadania de forma “honesta i educada”.

Per a Alejandro Morant, existeix un govern socialista “feble” i “pres” dels compromisos amb els “colpistes catalans, venuts a les pressions i designis dels bascos; aplaudits pels antisistema i radicals de Podemos, i amb el suport dels etarres de Bildu”, que “deixen a Espanya en una situació similar a la d’aquells anys”.

Per això, confia que “tant de bo” el seu oncle “s’equivoque”, “però el diagnòstic i els símptomes d’aquest malalt s’assemblen molt al d’aquell país de 1936”.

“En fi, com de rèptils i irresponsables poden arribar a ser les persones. En lloc d’unir-nos i fer un país fort i competitiu, l’esquerra rancorosa prefereix trencar la nació amb la finalitat de continuar governant. Merda de democràcia”, remata.

“Perseguit, assetjat i coaccionat”

Morant ha al·legat que se sent “perseguit, assetjat i coaccionat” cada vegada que publica les seues opinions sobre qüestions d’actualitat en els seus perfils de xarxes socials. “En una democràcia, com la que volem defensar, la llibertat d’expressió és un dels primers drets fonamentals”, ha fet notar.

En declaracions a Europa Press, Morant ha afegit que amb el qualificatiu “merda de democràcia” feia referència a la suposada escopinyada llançada contra el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, al Congrés i que, al seu parer, suposa que l’actual democràcia espanyola no és “ni neta ni real”.

“És defectuosa, no pot ser que un diputat escupa un ministre i no passe res; és una democràcia que està per definir o cal millorar-la”, ha continuat i ha assenyalat: “I per això vaig dir que és una ‘merda de democràcia’, perquè no em cap al cap que, en una democràcia autèntica i real, un diputat puga escopir a un ministre”.

Per part seua, en relació a l’afirmació en què apuntava al fet que la situació política actual s’assembla a la de 1936, Morant ha indicat que es tracta d’un “corrent que hi ha per ací” i ha posat com a exemple un documental de televisió en el qual, segons ha indicat, se subratlla que “la situació de convivència, crispació i tensió en els anys previs a la Guerra Civil, és similar a l’actual”.

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha defensat el dret del seu vicepresident, Alejandro Morant, a expressar “lliurement” la seua visió per a interpretar la realitat “convulsa” en una situació política “d’incertesa i crispació” però ha subratllat que “no representa ni el PP ni la institució provincial” sinó que es tracta d'”opinions abocades en una xarxa social en exercici de la seua llibertat d’una persona que es diu Alejandro Morant”.

L’alcalde de Busot ja va protagonitzar aquest passat estiu una polèmica per les seues manifestacions en xarxes quan va advocar per “deportacions massives” i per “endurir” la legislació en matèria d’immigració. Davant la revolada generada per les seues paraules, es va disculpar i va al·legar que el va escriure “en calent” després de veure un vídeo que “circulava per les xarxes”. Per això, va argumentar: “No vaig pensar ni el que escrivia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa