Diari La Veu del País Valencià
València en Comú rebutja la pròrroga de concessió de la plaça de bous en sintonia amb el seu compromís contra les corregudes

El grup de València en Comú (VALC) a la Diputació de València ha manifestat aquest divendres el seu “profund desacord” respecte a “decisions polítiques” preses en aquesta institució sobre la plaça de bous “en els últims mesos” i ha rebutjat així la pròrroga de concessió del recinte. En aquest sentit, la formació ha subratllat, en un comunicat, el seu “ferm compromís contra el maltractament animal” i “les corregudes de bous”.

“Per aquest motiu, no podem donar suport a les decisions polítiques preses respecte a la plaça de bous de València per la Diputació Provincial. No podem donar suport a la pròrroga d’un acord que és herència del Partit Popular”, ha exposat el representant de València en Comú en aquesta corporació, Berto Jaramillo.

El també diputat provincial de Transparència i regidor de l’equip de govern de l’Ajuntament de València ha considerat que fer costat a aquesta mesura suposa o compartir “les seues posicions” o que “no s’ha gestionat el nou acord de forma eficient”. “Cap dels motius justifiquen aquesta pròrroga, que només podem rebutjar”, ha declarat Jaramillo.

València en Comú s’ha mostrat també en contra de “l’esborrany proposat pel responsable de l’àrea” i president de la institució provincial, “Toni Gaspar, en el qual es pretén deixar en mans del possible concessionari si es produeixen o no corregudes i quantes a l’any”. La formació ha considerat que aquesta proposta “permetria més festejos taurins que el plec del Partit Popular heretat i deixaria en mans de l’empresa de torn quines activitats es realitzen en la plaça”.

“No donarem suport a cap plec que no aposte perquè no es produïsquen corregudes de bous. L’Ajuntament de València ja s’ha posicionat en aquest sentit sota el criteri de maltractament zero i no s’entén que els mateixos partits que donen suport a aquesta visió permeten que se seguisca produint maltractament animal al cor de la ciutat”.

Jaramillo ha assegurat que “no aprofitar l’oportunitat seria un cas flagrant de falta de valentia per a acostar-se a posicions progressistes i trencar amb polítiques associades al pitjor del nostre passat recent”, al mateix temps que ha reiterat que la seua coalició “defensa un model de societat on no caben els espectacles amb maltractament animal”.

El diputat provincial també ha rebutjat “l’externalització d’un recurs públic de l’envergadura de la plaça de bous” i que es deixe “en mans de l’empresa” concessionària “la capacitat d’influir en quines activitats es realitzen”. “És un desistiment de funcions en la generació de polítiques públiques, per exemple culturals, que no té cap justificació”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa