Iglesias dóna per perduda la majoria de la moció de censura: "Els Pressupostos estan bloquejats"

El líder de la formació morada considera que l'estabilitat de Sánchez està acabada, atés que haurà de "governar per reials decrets amb 84 diputats"
/ València
23 novembre 2018 01:00h

Les dificultats perquè Pedro Sánchez aconseguisca aprovar els Pressupostos de 2019 fan pensar al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que prompte hi haurà eleccions. Així, segons avança eldiario.es, Iglesias ha manifestat aquest divendres que "no es pot governar per reials decrets amb tan sols 84 diputats". Iglesias ha fet aquestes declaracions en la reunió extraordinària del Consell Ciutadà, òrgan màxim del partit.

"Els pressupostos estan en una situació de bloqueig", ha indicat el líder a l'inici de la seua intervenció. Al parer d'Iglesias, aquesta situació s'ha produït davant "la mancança de voluntat del govern espanyol per a buscar el suport necessari i imprescindible" així com per la "negativa dels independentistes catalans a negociar". 

En el seu discurs també ha fet referència a la picabaralla que van protagonitzar fa uns dies el portaveu adjunt d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, en el Congrés dels Diputats. Iglesias ha criticat durament l'actitud que va mantindre Rufián.

next