Diari La Veu del País Valencià
Dani Nebot signarà el cartell i la imatge de les Falles de 2019

L’artista gràfic Dani Nebot, “referent” del disseny valencià, serà l’encarregat de realitzar el cartell tradicional i la campanya gràfica de les Falles de 2019, després que un jurat format per diferents associacions del sector del disseny i la il·lustració hagen destacat la seua “versatilitat, professionalitat i extensa trajectòria”.

Així ho ha anunciat aquest divendres el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, després que per quart any consecutiu l’Ajuntament garantisca una imatge gràfica “de qualitat i professional” per a promocionar les Falles, amb una crida oberta a professionals, detalla el consistori en un comunicat.

“Estem, sense cap dubte, davant un dels grans referents del disseny valencià. Dani Nebot és garantia de qualitat i un professional molt admirat i reconegut que ara estarà al servei de la festa de les Falles, amb una campanya global que acompanya la festa en totes les seues manifestacions i que, com ja hem fet els últims anys, promocionarà la festa també internacionalment”, ha destacat Fuset.

Nebot ha sigut el candidat triat pel comité de selecció per la seua “gran versatilitat i professionalitat acreditada per una extensa trajectòria”, ja que exerceix com a professional des de 1973 desenvolupant projectes de disseny gràfic, disseny de producte i investigació visual; és membre fundador de diversos grups, i compta amb diversos reconeixements de prestigi.

El procés d’enguany, que ha rebut una quarantena de candidatures, preveu una dotació pressupostària de 4.500 euros, la mateixa que l’any passat, quan es va incrementar un 12,5% respecte a 2016 i un 50% respecte a 2015.

“Tornem a veure incrementada la xifra de candidatures, com ja va passar l’any passat, cosa que demostra que el sector veu amb bons ulls la fórmula impulsada per la Regidoria de Cultura Festiva en aquest mandat”, ha apuntat Fuset, que ha agraït la participació i l’interés dels professionals i els estudis que han participat en el procés per a “contribuir perquè les Falles continuen caminant cap a una comunicació excel·lent”.

Una selecció feta per experts

Les bases del procés, consensuades amb diverses associacions professionals del sector, han comptat amb un comité de selecció amb representants triats per aquestes mateixes associacions. Així, a proposta de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana ha estat present Carles Andreu de Vibra; per l’Associació Professional d’Il·lustradors de València ha participat Paula Pérez Lanuza, i a proposta de l’Associació d’empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana ha format part del jurat Ismael Ledesma.

També han participat el secretari general de Junta Central Fallera, Ramón Estellés; les integrants de Yinsen Studio, Lorena Sayavera i María Prada –responsables de la imatge gràfica de les festes d’enguany–, i Fuset.

Comparteix

Icona de pantalla completa