Diari La Veu del País Valencià
Particulars posen a la venda per a la Generalitat 280 habitatges perquè els destine a lloguer social

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha rebut 100 sol·licituds amb una oferta total de 280 habitatges en el concurs convocat dins del Pla d’Adquisició d’Habitatges de la Generalitat.

El 8 d’octubre es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el concurs per a l’adquisició d’habitatges per a poder incorporar-les al parc públic de la Generalitat i destinar-les a lloguer social i assequible.

El termini de presentació de sol·licituds va acabar el passat dijous, 22 de novembre, i segons els documents registrats en els Serveis Territorials de la Conselleria s’han presentat un total de 280 habitatges, una xifra que podria augmentar quan s’acaben de rebre les últimes dades de sol·licituds presentades per correu certificat. En tot cas, una vegada s’òbriguen els sobres de documentació, la Generalitat haurà de comprovar si aquestos habitatges compleixen els requisits establits en el concurs per a poder comprar-les.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha qualificat aquestes dades com una “molt bona notícia. La xifra és molt alta per a tractar-se d’una mesura nova i pionera que no té precedents a la Comunitat”. De fet, ha recordat que, “per primera vegada”, la Generalitat ha convocat un procediment per a la compra d’habitatges amb l’objectiu d’augmentar el parc públic de la Generalitat, que és “insuficient tant per a les persones que són desnonades com per a les que es volen independitzar per primera vegada i accedir a un habitatge”.

Tramitació

Una vegada rebuda tota la documentació, s’haurà de procedir a l’obertura dels sobres que contenen la informació administrativa requerida i es constituirà una Mesa de Valoració que analitzarà si els habitatges oferits compleixen o no els requisits. Es preveu que durant el mes de gener es puga publicar la llista dels possibles habitatges admesos i s’inicien les taxacions pericials necessàries per a fixar els preus. Finalment, es procedirà a realitzar la resolució on s’especifique la proposta d’adjudicació i els habitatges seleccionats.

La Generalitat ha habilitat un pressupost en 2018 d’11.246.986 euros per a la compra d’aquestos habitatges, que s’ampliarà en 2019 a 40 milions d’euros. “És necessari donar respostes a aquelles persones que necessiten un habitatge, sobretot, en aquelles poblacions on l’Administració no té parc públic o és insuficient”, ha indicat la consellera, abans de recordar que “volem oferir habitatges dignes, assequibles i accessibles en règim de lloguer tant per a aquells que es troben en una situació d’exclusió com per als que tenen dificultats d’accedir en el mercat lliure”.

Segons s’especifica en la convocatòria, els habitatges objecte d’aquest concurs hauran d’estar situats en municipis valencians, en edificis amb tipologia plurifamiliar, en sòl urbà i que no estiguen fora d’ordenació. Els habitatges hauran d’estar compostos, almenys, per saló-menjador, cuina, dormitori i bany i complir amb les condicions d’habitabilitat i accessibilitat segons la normativa vigent. També han de reunir les condicions òptimes o adequades per a ser ocupades immediatament després de la formalització de la seua adquisició, per la qual cosa han d’estar lliures d’estris inútils i en condicions higièniques i de neteja adequades. A més han d’estar lliures d’ocupants i de càrregues i gravàmens.

En aquest sentit, la consellera ha apuntat que “la Generalitat no compra infravivendes sinó que el que pretenem des del govern valencià és, precisament, garantir habitatges dignes i assequibles a totes les persones que no poden accedir a elles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa