Diari La Veu del País Valencià
‘El Castellet, 25 anys d’història’ de Ferran Andrés Martí
RedactaVeu – Castelló de la Ribera

Els actes tindran lloc durant l’any 2014, i a l’Associació de Pares i Mares del C.O.M. “El Castellet” els agradaria que a totes les activitats assistira molta gent per a compartir amb ells aquest any tan especial.

Tant si voleu participar en algun dels esdeveniments, com si voleu assistir com a públic i acompanyar-nos en aquestes activitats:

-9 de maig, concert d’Andreu Valor i Rafael Estrada a les 22.00 al Teatre Ideal.

-4 de juliol, sopar d’estiu a les 21h. al centre.

-15 d’octubre cursa popular.

Una de les activitats més destacades és el documental “El Castellet – 25 anys d’història” de Ferran Andrés Martí (Castelló de la Ribera)

Ferran Andrés explica com i per què d’aquest documental:

“La veritat és que ha estat un plaer tornar al poble des de Barcelona per col·laborar en aquest documental. Després d’anys fora de casa, la participació en aquest projecte m’ha servit d’alguna manera per vincular-me de nou amb el poble.

El COM “El Castellet” forma part de la meua infantesa, ja que era a la plaça de l’ermita on jo jugava amb els meus amics. Per tant, han estat molts els records i les vivències que han aflorat durant tot el procés de treball.

Tot va començar amb una telefonada de Pep Giménez, qui em va explicar el projecte i em va enviar el primer guió, realitzat per Maurici Belmonte. No ho vaig dubtar i durant els mesos següents em vaig posar a treballar sobre aquest guió per tal d’anar sintetitzant-lo i adaptant-lo per al pla de rodatge.

La planificació del rodatge, dissenyat conjuntament amb l’equip del centre, va anar adaptant-se segons les agendes de moltes de les persones que hi participen i sempre intentant alterar el menys possible el funcionament diari de les diferents activitats que es realitzen al COM El Castellet.

El bon ambient de treball, la comunicació amb els monitors, el tracte rebut pels usuaris i la seua implicació van ser factors claus per a superar les dificultats o contratemps que un projecte com aquest sempre presenta.

El muntatge va ser l’etapa que més temps va necessitar, ja que hi havia molts entrevistats, molt de material rodat i una gran quantitat d’arxiu històric (fotografies, vídeo, retalls de premsa) que calia articular de manera que el relat fos fluid.

Pense que el documental, a banda del caràcter informatiu i expositiu per a aquella gent que no coneixia el centre, esdevé una acció reivindicativa de la tasca social que durant vint-i-cinc anys s’ha estat fent amb el món de la discapacitat i que cobra especial importància en els temps que estem vivint”.

Trajectòria de Ferran Andrés

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i durant el curs 2010-2011 va fer pràctiques de realització en diversos programes de la Televisió Autonòmica Valenciana (RTVV-C9).

Va ser redactor a la revista cultural Bocabadat (2009-2011) en les seccions de cinema, televisió i literatura i va cursar el Màster de Documental Creatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona (2012).

Aquell mateix any dirigeix el seu primer curt documental “Aquells joves”, projectat en diversos festivals de cinema, tant nacionals com internacionals, i codirigeix el webdoc “SEAT. Sombras del progreso” (sombrasdelprogreso.com/).

Posteriorment participa en el projecte transmèdia “Your Lost Memories” amb la peça “Esculpir” (yourlostmemories.com/es/ ) i amb la peça “Zamyatin” a la pel·lícula col·lectiva “Totes les llavors sembrades” (/vimeo.com/42860630).

Comparteix

Icona de pantalla completa