Diari La Veu del País Valencià
L’estat espanyol votarà a favor del Brèxit aquest diumenge

L’estat espanyol votarà a favor del Brèxit aquest diumenge durant la cimera del Consell Europeu, segons ha anunciat aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

“Hi ha acord sobre Gibraltar”, ha dit Sánchez durant la comparecència que ha fet el cap de l’executiu espanyol des de la Moncloa. L’entesa fa que l’Estat alce el veto sobre el Brèxit. “Tant Europa com el Regne Unit han acceptat les “exigències d’Espanya”, ha explicat.

Aquest diumenge es vota en el Consell Europeu el Brèxit, que ha de determinar l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. Despres del tira i arronsa que ha mantingut el govern espanyol durant els darrers dies sobre si aplicava o no el seu dret a veto, finalment l’estat espanyol votarà ‘sí’. D’aquesta manera, quan el Regne Unit marxe de la unió, “la relació amb Gibraltar passa per Espanya”, ha dit Sánchez.

El president espanyol ha explicat les exigències que mantenia l’Estat per a decantar el seu vot a favor de l’eixida del Regne Unit. La principal és que es “descarta” l’aplicació de l’article 184, és a dir, que el punt que atorgava llibertat als britànics per a negociar directament amb la Unió Europea, cosa que implicava també prendre decisions que afectaven tant a Gibraltar com al Camp de Gibraltar, no s’aplicarà, ja que, segons ha afirmat Sánchez, tant la UE com el govern britànic “s’han compromés per escrit”. Això fa que “Espanya reforce la seua posició” per a començar a parlar en un futur “de la cosoberania” del penyal.

Sánchez ha qualificat les negociacions al voltant del dret a veto sobre el Brèxit com un fet “històric”. Els acords assolits representen un “triple blindatge històric per a abordar el futur de Gibraltar”, ha conclós el president espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa