Diari La Veu del País Valencià
València es mobilitza contra la vergonya dels feminicidis

Els carrers tornen a clamar contra la violència masclista. València però també Alacant i Elx s’han mobilitzat aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, per a reivindicar que “ens volem vives” i denunciar “la vergonya d’una societat on continuen existint feminicidis” i “alçar la veu” en contra d'”una violència que s’exerceix contra les dones de tot el món solament pel fet de ser dones”.

La marxa (fotogaleria), convocada per la Coordinadora Feminista de València, ha començat a les 12.00 hores d’aquest diumenge a la Porta de la Mar i ha sigut encapçalada pel lema ‘Contra totes els violències masclistes: autodefensa feminista’. A la trobada han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrian; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i diferents associacions i partits.

“Hui, 25 de novembre, eixim a commemorar, que no a celebrar, que és el Dia Internacional Contra Totes les Violències Masclistes”, ha expressat Ángela Escribano, una de les portaveus de la Coordinadora Feminista de València, qui ha afegit que ixen “de nou a exigir que la violència de gènere ha de deixar d’existir i cal centrar també la mirada en els homes”.

Tal com van indicar des de la convocatòria, la manifestació ha sigut encapçalada per un bloc de dones en el qual es trobaven diferents organitzacions i batucades únicament de dones i un segon bloc mixt, seguit per la resta de la marxa. ‘Ja n’hi ha prou de justícia patriarcal’ era el lema de la segona pancarta de l’organització.

>

L’acte ha finalitzat a la Plaça de l’Ajuntament, on s’ha realitzat la lectura del manifest unitari del Moviment Feminista de València en el qual han expressat la “necessitat” de “desenvolupar la Llei Integral Contra la Violència de Gènere” així com “impulsar el Pacte d’Estat i el Pacte Valencià”.

“No podem deixar que aquestos pactes es queden en paper mullat. La justícia patriarcal no ofereix justícia per a les dones, som dues vegades víctimes: primer, del nostre agressor, i després, del sistema que ho permet. El sistema judicial reprodueix les estructures patriarcals, invisibilitza les violències masclistes i no protegeix suficient ni les dones que ho pateixen ni les seues criatures”, han denunciat en el manifest.

“Terrorisme masclista”

Per la seua banda, Mónica Oltra ha afirmat que la violència de gènere és “un conflicte social” i que, per tant, “tota la societat està cridada a defensar a les víctimes i situar-se en contra”. “Als agressors cal dir-los que els seus comportaments no tenen cabuda en una societat democràtica, decent i avançada”, ha continuat.

“La societat sencera ha d’actuar davant d’un cas de violència de gènere i protegir la víctima”, ha manifestat Oltra, qui ha conclòs: “Volem una societat igualitària de relacions familiars, personals i econòmiques igualitàries”.

“La societat sencera ha d’actuar davant d’un cas de violència de gènere i protegir la víctima”, ha dit Oltra. / DIARI LA VEU

Després de les declaracions de la vicepresidenta, Ximo Puig ha expressat que “hem fracassat tots com a societat mentre hi haja una dona maltractada o assassinada”. “El principal combat que ha de guanyar aquesta societat és acabar amb la violència masclista i la prioritat del nostre govern és col·laborar, cooperar i participar en aquest combat”, ha sentenciat. Així, el president ha indicat que les agressions a les dones formen part d’un “terrorisme masclista” que és “més invisible en termes socials i polítics, però que és terrorisme, perquè efectivament s’ataca la dignitat de la dona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa