Diari La Veu del País Valencià
Alerta per ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora a l’interior nord de la demarcació de Castelló

L’interior nord de la demarcació de Castelló està aquest dilluns en avís taronja per vents que poden arribar als 100 quilòmetres per hora. A la resta del territori, excepte el sud de la demarcació d’Alacant, l’alerta és groga, ja que les ratxes seran de 70 quilòmetres per hora, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les ratxes de vent han arribat a Fredes (el Baix Maestrat) als 89 quilòmetres per hora; a Vilafranca (els Ports), 106; a Bicorb (la Canal de Navarrés), 79; a Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), 72; a l’Aeroport de València (l’Horta Oest), 76; a Morella (els Ports), 76 també; a Bunyol (la Foia de Bunyol), 70; a Villena (l’Alt Vinalopó), 69; a Xalans (la Vall de Cofrents), 68; al Pinós (el Vinalopó Mitjà), 67; a Xàbia (la Marina Alta), 65; a Oliva (la Safor), 64; a Pego (la Marina Alta), a Xelva (la Serrania) i a Xàtiva (la Costera), 63; a Alcoi (l’Alcoià), 61, i a València, 60.

De fet, l’Ajuntament de València ha ordenat tancar els parcs el matí d’aquest dilluns a causa de les fortes ratxes de vent que s’han registrat a la ciutat, segons ha informat el consistori. Així, davant l’alerta groga per vent decretada per l’Aemet i també perquè la terra està mullada per les pluges, s’ha ordenat el tancament dels parcs aquest matí.

A més, el consistori ha ordenat el tancament de les Torres de Quart i dels Serrans. Així mateix, l’Ajuntament recomana a la població anar amb compte pels carrers amb arbres, segons les mateixes fonts.

Els Bombers del Consorci de València han realitzat una actuació per vents, els d’Alacant han realitzat cinc serveis per retirada de branques i fanals i els de la ciutat de València diversos serveis per caiguda de persianes i tendals. La informació actualitzada sobre els avisos es pot trobar en la web de l’Aemet.

En general, el cel estarà nuvolós a primeres hores del dia, amb precipitacions al nord de la demarcació de Castelló i sense descartar-les de forma feble en la resta, però després tendirà en general a poc nuvolós o clar. Les temperatures mínimes aniran en ascens i les màximes en descens.

Comparteix

Icona de pantalla completa