Diari La Veu del País Valencià
La justícia ordena presó provisional sense fiança per al detingut a l’Argentina per l’assassinat de la dona

Agents de la Guàrdia Civil en col·laboració amb les autoritats de l’Argentina han detingut el presumpte autor d’un crim masclista comés en setembre a Borriol (la Plana Alta). A l’ara detingut se l’acusa de la mort de qui era la seua parella, el cadàver de la qual va aparéixer el 7 de setembre en el seu domicili.

En el transcurs de les investigacions dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, es va tindre coneixement del trasllat de l’ara detingut a l’Argentina per a eludir l’acció de la justícia espanyola. Sobre ell pesava una ordre internacional de detenció dictada pel Jutjat de Violència sobre la Dona de Castelló, ha informat la Comandància en un comunicat.

Fruit d’aquestes gestions, es va poder esbrinar que podria trobar-se a la província de Misiones, a l’Argentina, concretament en la capital Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

Després de l’anàlisi de les gestions practicades, es va aconseguir situar la zona freqüentada pel fugit, per la qual cosa es va establir un ampli dispositiu a càrrec de la Policia Federal Argentina, que va donar com a resultat la seua detenció aquest dissabte.

En la detenció del presumpte homicida han sigut determinants les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, amb el suport d’autoritats locals i d’Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional, la qual cosa ha suposat la ràpida resolució del cas.

Aquest dilluns, el Jutjat de Violència sobre la Dona de Castelló ha ordenat presó provisional comunicada sense fiança per al detingut.

A més, la magistrada sol·licita al Ministeri de Justícia que inicie els tràmits per a demanar a l’Argentina l’extradició del sospitós del crim. El detingut, segons expliquen des del TSJ valencià, està investigat en una causa oberta per homicidi. Serà la instrucció la que determine si es manté aquest delicte o se l’investiga per assassinat.

Comparteix

Icona de pantalla completa