Diari La Veu del País Valencià
Aznar demana l’excarceració de Zaplana: La justícia no és incompatible amb la compassió

L’expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha sigut l’encarregat de tancar el tercer fòrum d’Ideas Faes que s’ha celebrat aquest dilluns a València. Malgrat que s’esperava que Aznar dedicara gran part del seu discurs a abordar la situació d’infrafinançament del País Valencià, el tema que centrava l’esdeveniment, no ha sigut així.

La seua intervenció, breu i en clau estatal, l’ha aprofitada per a llançar alguns missatges. Així, les primeres paraules han anat dedicades a l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, que es troba en presó preventiva des de fa huit mesos pel cas Erial. No és la primera vegada que Aznar demana que Zaplana abandone la presó, aquesta postura ja la va mostrar el passat mes de setembre en la seua compareixença en la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP en el Congrés dels Diputats.

“Pateix una leucèmia amb risc clar de mort i amb independència de les decisions judicials, que es respecten, o dels fets jutjats, que es jutjaran, la justícia no és incompatible ni amb la compassió ni amb cert sentit humanitari”, ha manifestat l’expresident popular. Precisament aquest assumpte ha tornat a ser focus de l’actualitat, ja que alguns mitjans valencians han publicat que l’hematòleg de Zaplana assegura que “és humanitari” que es trobe empresonat amb la malaltia que pateix.

La defensa de Zaplana també ha intentat capgirar aquesta situació. De fet, fins a quatre ocasions ha sol·licitat la seua eixida del centre penitenciari de Picassent pel seu estat de salut, però la jutgessa les ha tombat acollint-se al que sostenen els informes mèdics, L’excap del Consell va entrar en presó el passat mes de maig després de ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Comparteix

Icona de pantalla completa