Les esmenes de Podem als pressupostos se centren en la salut bucodental i en la lluita contra la violència de gènere

La formació morada demana impulsar accions per a ajudar els afectats per l'estafa d'iDental així com un seguiment ampli del pacte valencià contra la violència contra les dones
/ València
26 novembre 2018 01:00h
Podem i el Consell han acordat negociar els pressupostos de 2019 abans que no es presente el projecte de llei.

Podem ha presentat un total de 116 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat per a l'exercici de 2009. Entre elles, destaca la petició d'ajudes per als afectats per iDental, partides per a la construcció de centres de salut o destinar els 3 milions d'euros previstos per a Air Nostrum en l'Institut Valencià de Finances (IVF).

Així mateix, la formació morada ha presentat una esmena que reclama "implementar de forma eficaç i transversal el Pacte Valencià Contra la Violència Masclista i de Gènere", per la qual cosa insta cada conselleria a publicar en la seua respectiva pàgina web els objectius del Pacte que se li han assignat, el pressupost destinat i un seguiment de la seua execució.

En matèria sanitària, sol·licita impulsar accions que ajuden els col·lectius d'afectats per l'estafa d'iDental a recuperar la salut bucodental. Per a això, reclama l'elaboració, per part de la Conselleria de Sanitat, d'una guia consensuada per a prioritzar accions en funció de la gravetat i situació de vulnerabilitat de la persona afectada, així com col·laborar amb l'oficina d'afectats per iDental per a avaluació i seguiments de pacients afectats.

Així mateix, reclama la construcció de centres de Salut a Vinaròs, Tres Forques o Malilla. Una altra de les seues esmenes amplia les actuacions en matèria de salut mental i atenció sanitària i sol·licita desenvolupar les accions necessàries per a assegurar l'atenció integral, social i sanitària a persones amb trastorn mental greu amb l'objectiu d'assegurar els drets socials i sanitaris que li són propis, amb la vista posada en la plena inclusió en la comunitat.

D'igual manera, insta a establir, en col·laboració amb la conselleria responsable d'educació, procediments encaminats a la integració de la persona amb trastorn mental per a evitar l'estigma i la discriminació en l'àmbit educatiu i amb les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Educació, Justícia i Economia.

next