Diari La Veu del País Valencià
Les esmenes de Podem als pressupostos se centren en la salut bucodental i en la lluita contra la violència de gènere

Podem ha presentat un total de 116 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat per a l’exercici de 2009. Entre elles, destaca la petició d’ajudes per als afectats per iDental, partides per a la construcció de centres de salut o destinar els 3 milions d’euros previstos per a Air Nostrum en l’Institut Valencià de Finances (IVF).

Així mateix, la formació morada ha presentat una esmena que reclama “implementar de forma eficaç i transversal el Pacte Valencià Contra la Violència Masclista i de Gènere”, per la qual cosa insta cada conselleria a publicar en la seua respectiva pàgina web els objectius del Pacte que se li han assignat, el pressupost destinat i un seguiment de la seua execució.

En matèria sanitària, sol·licita impulsar accions que ajuden els col·lectius d’afectats per l’estafa d’iDental a recuperar la salut bucodental. Per a això, reclama l’elaboració, per part de la Conselleria de Sanitat, d’una guia consensuada per a prioritzar accions en funció de la gravetat i situació de vulnerabilitat de la persona afectada, així com col·laborar amb l’oficina d’afectats per iDental per a avaluació i seguiments de pacients afectats.

Així mateix, reclama la construcció de centres de Salut a Vinaròs, Tres Forques o Malilla. Una altra de les seues esmenes amplia les actuacions en matèria de salut mental i atenció sanitària i sol·licita desenvolupar les accions necessàries per a assegurar l’atenció integral, social i sanitària a persones amb trastorn mental greu amb l’objectiu d’assegurar els drets socials i sanitaris que li són propis, amb la vista posada en la plena inclusió en la comunitat.

D’igual manera, insta a establir, en col·laboració amb la conselleria responsable d’educació, procediments encaminats a la integració de la persona amb trastorn mental per a evitar l’estigma i la discriminació en l’àmbit educatiu i amb les conselleries d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Educació, Justícia i Economia.

Comparteix

Icona de pantalla completa