La Conselleria posa en marxa un campus virtual per a obtindre la titulació oficial d'entrenador de pilota

Els diplomes dels preparadors d'aquest esport s'equiparen amb els de la resta de disciplines
/ València
27 novembre 2018 01:00h
La parella fou superior a l\'equip de tres pilotaires.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les condicions, requisits, procediment i pla formatiu per al desenvolupament i reconeixement oficial esportiu en el territori valencià dels cursos i diplomes d'entrenador de pilota valenciana. D'aquesta manera, es regularitza la titulació oficial d'entrenador d'aquesta disciplina per a equiparar-la a la resta d'esports.

"Per a nosaltres era molt important oficialitzar el títol dels entrenadors i monitors de pilota valenciana. Amb aquesta ordre, regulem la formació d'entrenadores i entrenadors per al nostre esport, que es mereix estar equiparat a la resta pel que respecta a titulacions oficials de les persones que ensenyen a practicar-lo. Era una reivindicació històrica del món de la pilota valenciana i l'hem feta realitat", ha asseverat el conseller, Vicent Marzà.

Els cursos d'entrenador de pilota valenciana s'estructuren en dos nivells i cadascun d'ells està organitzat en un bloc comú, un bloc específic i un període de pràctiques.

Campus virtual

Les àrees que s'impartiran en el bloc comú del nivell I són Bases del comportament esportiu, Primers auxilis, Activitat física adaptada i discapacitat i organització esportiva, mentre que en el nivell II s'abordaran les Bases de l'aprenentatge esportiu, Bases de l'entrenament esportiu, Esport adaptat i discapacitat, Organització i legislació esportiva i Gènere i esport. Els cursos podran impartir-se també amb metodologia semipresencial a través del Campus Virtual de la Generalitat.

Per a accedir al nivell I d'aquestos cursos, és necessari estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o una titulació equivalent, o haver superat la prova d'accés als ensenyaments de règim especial que condueixen a la titulació oficial de Tècnic Esportiu i a la Formació Esportiva de nivell I o la prova d'accés als cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà.

Així mateix, per a l'accés al curs d'entrenador de pilota valenciana de nivell I, a més dels requisits generals, s'ha d'acreditar haver tingut, almenys, amb anterioritat a la realització del curs, dues temporades completes llicència federativa com a jugador en alguna de les modalitats de pilota valenciana. El mèrit esportiu ha d'estar acreditat per la Federació de Pilota Valenciana. Per a accedir al nivell II, és necessari haver superat el nivell I del curs d'entrenador.

El nombre de places que s'oferisquen per curs serà d'un màxim de 30 participants. Aquestos cursos estan promoguts per la Conselleria a través d'Escola de l'Esport així com per la Federació de Pilota Valenciana.

next