Diari La Veu del País Valencià
Eva Montesinos al·lega que la Secretaria d’Organització del PSPV no pot suspendre les primàries

La portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Alacant, Eva Montesinos, té previst presentar aquest dimarts davant la Comissió Federal d’Ètica i Garanties del PSOE el seu recurs contra la suspensió de les primàries del PSPV a l’Alcaldia, a les quals havia presentat candidatura amb 104 avals, el màxim permés. En l’escrit, Montesinos al·lega la falta de competència de la Secretaria d’Organització que va dictar la paralització del procés, que sol·licita que seguisca avant.

En el seu recurs, al qual ha tingut accés Europa Press, Eva Montesinos subratlla que la potestat per a suspendre primàries correspon a la Comissió Federal de Llistes i que la mateixa Secretaria d’Organització ho exposa en l’acord de paralització. Per això, considera que la resolució recorreguda “contravé frontalment els citats articles per falta de competència i, per tant, hauria de ser considerada nul·la amb caràcter general, deixant sense efecte la paralització del calendari de primàries i reprenent-se el procés en l’ítem temporal en què es trobava en el moment de la seua paralització”.

En eixe sentit, l’edil socialista indica que es tracta d’una “alteració substancial de les normes de procediment” que deriven en una “vulneració flagrant del principi de legalitat”.

Absència de fonaments

Així mateix, Eva Montesinos recorda que la Comissió Executiva Nacional del PSPV, del passat 17 de setembre, va determinar que les ciutats de més de 50.000 habitants celebrarien primàries per a l’elecció dels candidats. Per això, entén que la decisió de suspendre les primàries no té “fonamentació” i afirma que es basa en l'”argument” de la necessitat de “valoració dels últims esdeveniments polítics i orgànics i l’interés general del Partit”, circumstàncies que Montesinos assegura que “desconeix”. Enfront d’això, recalca que ja havia sigut proclamada “precandidata” i que havia presentat el màxim d’avals permesos, 104.

“L’únic esdeveniment polític destacable va ser la sol·licitud efectuada des d’una altra candidatura, perquè s’examinés per part de l’òrgan competent a aquest efecte, sobre si una tercera precandidatura (presentada per part d’un no militant) complia o no amb els requisits exigits pel Reglament Federal de desenvolupament dels Estatuts”, ha apuntat.

Segons el parer de Montesinos “si una o diverses precandidatures no compliren els requisits exigits estatutàriament o reglamentàriament, sembla obvi que la solució adoptada no pot anar més enllà de l’exclusió d’aquelles precandidatures que no s’adeqüen als requisits exigits, preservant la celebració del procés amb la resta que si compleixen amb la normativa”.

Per tot això, Eva Montesinos demana de la Comissió Federal d’Ètica i Garanties l’anul·lació de la resolució recorreguda “i la continuació del procés de primàries en el municipi d’Alacant, previs els tràmits orgànics necessaris a tal fi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa