Diari La Veu del País Valencià
Rubén Martínez Dalmau, candidat de Podem a la Generalitat

Rubén Martínez Dalmau, de la llista Endavant Podem, ha guanyat les primàries de Podem amb quasi un 44% dels punts, per davant del 35,20% de la candidata de Renaix Podem, María Dolores Giménez; del 14,89% de la candidata de Marea Oberta, d’Àngels Varó, i del 5,95% del candidat independent José Luis Valdés Fernández. La candidatura de Martínez Dalmau, amb un acord a tres entre Antonio Estañ, Pilar Lima i Beatriu Gascó, deixava amb poques opcions de guanyar qualsevol llista alternativa.

Els primers set llocs per al cos de llista a les Corts han sigut també per a la llista Endavant Podem, amb Pilar Lima, Ferran Martínez, Beatriu Gascó i Verdier, Naiara Davó, Irene Rosario, Cristina Cabedo i Jaume Monfort. Rosana Pastor, de Renaix Podem, ha arribat al huité lloc en la suma total de punts.

Pel que fa a la participació, des de la formació morada destaquen que hi ha hagut un augment en les grans ciutats en comparació amb els últims processos interns a la Secretaria General i al Consell Ciutadà Autonòmic, cosa que “posa de manifest la importància que el municipalisme està adquirint dins de la nostra organització en aquest nou cicle electoral”. En total s’han emés 5.240 vots per al cap i cos de llista de les Corts.

Una vegada ordenades per demarcacions, i a l’espera dels últims factors de correcció, les llistes quedarien així: per Castelló, Irene Gómez, Cristina Cabedo, Enric Pla, César Jiménez, Susana Gómez, Òscar Langa, Maria Jose Prieto, Benito Pérez, Manu Escrig i África Montilla; per Alacant, Rubén Martínez Dalmau, Beatriu Gascó Verdier, Naiara Davo Bernabeu, Anabel Mateu Torres, David Vegara Rodriguez, Maria Isabel Garcia Vizcaino, Lidia Isabel Montero, Cristina Menargues Rives, José María Copete Fernández i Àngels Varó Peral, i per València, Pilar Lima Gozálvez, Ferran Martínez Ruiz, Jaume Monfort i Signes, Rosana Pastor Muñoz, Mar Blanch Hernández, Antonio Montiel Márquez, María Dolores Giménez, Jordi Alaman i Tabero, Rocío Segura Ale i Pau Vivas Lopez.

En aquestos comicis es triaven també les candidatures per a les alcaldies i els cossos de llista dels quatre municipis més poblats del País Valencià. María Oliver ha sigut la guanyadora a València; Xavier López Díez, a Alacant; Fernando Navarro, a Castelló, i José Bustamante, a Elx.

Pel que fa a la llista per a les eleccions europees, des de Podem destaquen que la valenciana Esther Sanz ha sigut la quarta persona més votada.

Comparteix

Icona de pantalla completa