Diari La Veu del País Valencià
España 2000 s’escuda en una falta de llicència en la Rambleta per a boicotejar Mongolia

L’Espai Rambleta no ha acotat el cap i manté en la programació Mongolia sobre hielo per a aquest cap de setmana. Malgrat que l’extrema dreta continua amb la seua estratègia de boicotejar l’espectacle protagonitzat pels fundadors de la revista, Edu Galan i Dario Adanti. L’estratègia per a tractar de marcar l’activitat cultural de la ciutat ha anat aquesta vegada més enllà de la pressió per les xarxes, ja que el secretari d’España 2000 a València ha denunciat la falta de llicència d’activitat del centre cultural perquè aquest siga clausurat i es prohibisca la representació.

Des d’aquest passat diumenge l’extrema dreta encapçalada pel líder d’España 2000 a València, José Luis Roberto, està desplegant una campanya d’assetjament a la Rambleta per l’acollida els propers 1 i 2 de desembre de Mongolia sobre hielo, el nou espectacle de Galan i Adanti. Així, els ultres van anunciar el mètode d’amenaces que emprarien perquè la representació acabara cancel·lant-se, és a dir, presionar a través de correu electrònic, telèfon i xarxes socials tant al contenidor cultural del barri de Sant Marcel·lí de València com al mateix Ajuntament.

Malgrat mantindre durant aquestos dies el mateix modus operandi que van aplicar per a boicotejar l’espectacle de Dani Mateo al Teatre Olympia fa unes setmanes, les coaccions no han servit de res, ja que tant la Rambleta com l’equip de Mongolia mantenen en cartellera l’espectacle per a aquest cap de setmana vinent.

El mateix Roberto acusava tant els actors com l’espai de “temeraris” per seguir oferint l’espectacle Mongolia sobre hielo als espectadors valencians. Segons el líder del partit ultra España 2000 la proposta “no s’ajusta a la llei”. “Són cabuts”, ha escrit el també advocat, “com es creuen que el país és seu i poden fer el que vulguen. Dins d’unes hores donaré una notícia. Visca Mongolia!”, ha manifestat Roberto a través del seu mur de Facebook.

“Humor amb discurs d’odi”

Roberto esgrimeix en sengles escrits adreçats a la Presidència de la Generalitat i l’Agència Valencià de Resposta a les Emergències que l’espectacle tindrà lloc a una sala amb un aforament per a 400 persones, però, davant de “l’afluència” prevista, “seria una temeritat permetre la seua celebració”, ja que, segons apunta, el centre cultural no disposa de llicència d’activitat obligatòria per a celebrar espectacles. Però aquest no és l’únic motiu que preocupa el líder del partit ultra, ja que en el mateix text registrat aquest mateix 27 de novembre acusa Mongolia de fer un “humor amb discurs d’odi”.

“El grup Mongolia s’ha guanyat la fama amb un humor que denominen àcid i irreverent”, però, escriu, és “ofensiu i arriba a l’escarni i burla de valors com la religió catòlica”. Per al líder d’España 2000 es tracta d’un humor “discutible” que “amaga un vertader discurs d’odi, discriminació i menyspreu a tot aquell que se senta catòlic, espanyol o conservador”. Per tot plegat, el cap del partit ha sol·licitat el “tancament temporal i immediat” de Rambleta tot assenyalant contínuament l’espectacle Mongolia sobre hielo com a perill per a la seguretat, ja que, en cap moment, España 2000 es mostra preocupada per l’activitat passada ni la futura que puga acollir l’espai de Sant Marcel·lí.

Comparteix

Icona de pantalla completa