Diari La Veu del País Valencià
El jutjat prorroga el secret de sumari del cas Alqueria per a rebre la informació dels mòbils i ordinadors

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha prorrogat un mes més el secret de sumari del cas Alqueria, pel qual va ser detingut el juny passat l’aleshores president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a l’espera de l’anàlisi que la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) haurà de realitzar sobre els telèfons mòbils i ordinadors portàtils confiscats.

El bolcat de la informació continguda en els dispositius electrònics confiscats a Rodríguez i altres cinc empleats de la corporació va ser efectuat per la Policia Nacional a Madrid el passat 30 d’octubre, en presència d’una representació legal dels processaments, i es va prolongar durant diversos dies. Segons han explicat fonts de les defenses, el jutjat encara no els ha notificat la pròrroga del secret, que han conegut pels mitjans de comunicació.

Una vegada emplenat el tràmit del bolcat d’informació, únicament queda que els investigadors de la UDEF remeten al jutjat un informe sobre el contingut dels citats aparells, han precisat les mateixes fonts.

Mentrestant, la defensa de l’expresident de la Diputació de València ha sol·licitat, com ja feren anteriorment altres parts, l’alçament del secret del sumari, un recurs que està pendent de resolució per part de l’Audiència Provincial. Rodríguez i la resta d’investigats van ser detinguts per suposats delictes de malversació i prevaricació després d’una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València en relació a possibles irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra (l’antiga Imelsa), dependent de la Diputació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa