Diari La Veu del País Valencià
Les campanades de València sumen una festa infantil a la celebració nocturna

La plaça de l’Ajuntament de València tornarà a ser una pista de ball per a acomiadar l’any i donar la benvinguda al 2019. La festa per a la Nit de Cap d’Any d’enguany suma una celebració matinal adreçada als més menuts amb música i espectacles pensats per a tots els públics. L’esdeveniment serà el preàmbul del ritual nocturn del 31 de desembre, on com des de fa quatre edicions els valencians podran menjar-se el raïm al carrer al ritme dels disjòqueis Boccachico, Cinnamon DJ i Innmir.

Acabar l’any a la plaça de l’Ajuntament de València ja és “un clàssic”, ha dit el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació aquest dimecres de les activitats programades pel consistori per a la Nit de Cap d’Any. Aquest 2018 les campanades se celebraran també des de les 11 del migdia fins a les 12.30 hores durant una festa per al públic familiar amb animació per als més menuts que estarà dirigida per Susana Monteagudo de Crios & Roll DJ. Posteriorment, des de les 22.30 hores fins a la 01.45 de l’1 de gener de 2019 la plaça s’omplirà d’un espectacle de llum, pirotècnia i música a càrrec de Boccachico, Cinnamon DJ i Innmir per a menjar-se el raïm i donar la benvinguda al nou any.

La festa nocturna de les campanades tindrà una durada aproximada de tres hores, ha explicat Fuset. Durant la celebració matinal estarà prohibit entrar alcohol i elements de vidre mentre que a la nit l’accés estarà restringit al vidre, encara que des del consistori s’ha convidat a fer un consum responsable de l’alcohol. Des de la regidoria s’ha pregat que aquells que decidisquen acomiadar l’any des de la plaça de l’Ajuntament acudisquen amb anterioritat, ja que les entrades al recinte estaran controlades per la Policia Local de València. En aquest sentit, el regidor ha destacat que per a garantir la seguretat s’ha demanat un reforç d’agents així com també de neteja i urinaris públics perquè la festa continue sense incidents com en edicions precedents.

L’organització de les campanades és “la més barata de les que es fan a València”, ha destacat Fuset, ja que el cost aproximat, a banda d’algunes licitacions tècniques que encara no s’han tancat, és de 47.035 euros. El responsable de Cultura Festiva ha destacat que el Nadal “és estratègic per a València”. Per això, l’esdeveniment municipal “no vol ser competència” de la restauració sinó “un reclam” tant per als veïns com per als visitants. Per això, aquesta festa és només una més de les activitats complementàries en què treballa el consistori per a aquestes festes nadalenques.

Des de les 22.30 hores hi haurà música a la plaça i a les 23.55 hores començarà un espectacle multimèdia que destacarà els elements arquitectònics de la façana de l’edifici. A les 00.00 seran les campanades, que es podran seguir en viu a la plaça encara que l’Ajuntament està negociant amb À Punt perquè la televisió pública les retransmeta en directe. A les 00.05h començarà un festa de benvinguda al nou any amb una pirotècnica a càrrec de Vulcano des del terrat i les torres de l’edifici. Fins a la 1.45 la música està garantida per tres disjòqueis: Boccachico, Cinnamon DJ i Innmir.

Comparteix

Icona de pantalla completa