Diari La Veu del País Valencià
Inspecció de Treball insta À Punt a complir la normativa en matèria d’horaris i retribucions, segons CCOO

Inspecció de Treball ha instat a À Punt a complir les normes en matèria d’horaris, plusos, retribucions i menjador “de forma inexcusable”, segons ha informat la secció sindical de Comissions Obreres (CCOO), que assegura que realitzarà un seguiment d’aquestes qüestions per a confirmar el seu compliment. En un comunicat, el sindicat ha explicat que en la trobada amb la Inspecció de Treball els representants sindicals van plantejar la necessitat i urgència de tindre un conveni col·lectiu per al grup sense descartar la possibilitat d’arribar a acords parcials previs en matèries com ara jornada i complements.

El sindicat ha indicat respecte a jornades i descansos que “l’empresa ha sigut instada a respectar els descansos de 12 hores entre jornades, els descansos setmanals i la jornada màxima de 9 hores després de la constatació que es realitzen jornades de 12 hores”. Inspecció ha confirmat que la jornada realitzada per la major part del personal d’À Punt està per sobre de l’establit en l’acord, davant el que CCOO ha recomanat al personal portar el seu registre de jornada realitzada.

L’empresa haurà d’assegurar que tot el personal disposa, amb un mínim de 15 dies d’antelació, del quadrant amb els descansos i jornades a realitzar. Així mateix, cada empleat ha de disposar del resum mensual de la jornada realitzada, amb especificació de les hores extres realitzades. Segons explica el sindicat, s’haurà de realitzar el registre diari de jornada per a poder computar les hores extres realitzades de forma clara i s’hauran de compensar les hores extraordinàries en el termini màxim de 4 mesos des de la seua realització. Abans d’acabar l’any s’haurà d’establir la jornada –i si escau les vacances– que cada persona ha de recuperar.

Segons CCOO, “davant la demanda de la representació sindical l’empresa va iniciar una recollida de dades de jornada realitzada per cada persona empleada que asseguren haver traslladat a cada departament perquè puguen ser contrastats”. A efecte de còmput de jornada i després d’un ampli debat, la Inspecció va aclarir que “les hores festives, dins de la plantilla normal horària, es compensen amb el plus de festivitat”. És a dir, “solament les hores extraordinàries requerides fora de la plantilla són compensables”, per 2 hores si són realitzades en horari nocturn i per 2,5 hores si són realitzades en diumenge o festiu.

Respecte a la normativa de menjadors, Inspecció ha confirmat que “els centres de treball de més de 50 persones empleades han de comptar amb un menjador amb servei de menjar, no sent aquest substituïble per màquines de vending“. Respecte als plusos per treball en horari nocturn es va aclarir que han de ser abonades totes les hores realitzades i no a partir de la tercera. El concepte de treballador nocturn afecta jornades màximes, descans entre jornades i vigilància de la salut sense perjudici de l’abonament dels plusos.

Diferència salarial

Així mateix, el sindicat ha explicat que en relació a la diferència salarial del personal tècnic de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), Inspecció va recomanar la reclamació de les diferències salarials. “Atés que fins a febrer de 2019 no es compleix el termini d’un any per a ningú i per tant no hi ha pèrdua de drets, CCOO està preparant el procediment amb la intenció de fer-ho de forma col·lectiva”, ha afegit la central sindical.

Comparteix

Icona de pantalla completa