Diari La Veu del País Valencià
El Centre de Castelló es queda sense ensenyament en valencià
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat que “el PP continua la seua ofensiva contra el valencià; després d’acabar amb totes les televisions i ràdios públiques en la nostra llengua que es podien veure al País Valencià, ara continua l’atac apuntant contra les línies en valencià a l’ensenyament”.

Brancal ha comentat que “des de Conselleria, ara s’obliga que en aquelles escoles que només hi ha una línia aquesta siga en castellà, fins i tot en contra del criteri del Consell Escolar”. De fet, en el cas del CEIP Herrero, el Consell Escolar va decidir per unanimitat que l’única línia del centre fóra en valencià, però des de Conselleria s’ha decidit que la línia siga en castellà, segons la portaveu.

La regidora de Compromís ha explicat que amb aquesta decisió, “tot el centre de Castelló es quedarà sense cap escola que oferisca ensenyament en valencià”, ja que al voltant del CEIP Herrero només hi ha escoles concertades que a hores d’ara ja no oferien ensenyament en valencià.

“Aquesta és l’aposta del PP, atacar el valencià fins i tot contra el criteri unànime del Consell Escolar del centre”, denuncia Compromís.

Ali Brancal ha afegit que eliminar l’opció d’estudiar en valencià en tot el centre de la ciutat, a més a més, “representa posar en risc la integració de molta gent nouvinguda els fills dels quals no podran estudiar en la nostra llengua”.

Per a Brancal açò suposa “una mostra més del fet que el PP no considera el valencià com una llengua d’ús i comunicació, i que poc li importa la segregació social que puga representar que aquestes persones nouvingudes no tinguen l’oportunitat de viure en valencià”.

Finalment, la regidora ha conclòs demanant al PP local que reaccione i actue per evitar aquesta agressió “no només al valencià, sinó a la mateixa cohesió social i al dret de la ciutadania de conéixer i d’usar el valencià amb normalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa